Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nizka tolerancia alkoholu

Príspevok v téme: Nizka tolerancia alkoholu
BývaláPivárka

Ahojte.
Chcela by som sa spytat ci niekto nema podobnu skusenost ako ja a ak ano,ako ste ju riesili:

Nikdy som nemala problem s alkoholom - vo vyzname,ze mi iba zriedka byvalo zle a len obcas som mavala opicu. Jednoducho som sa pred pitim najedla, pocas pitia alkoholu pila aj vela nealka a hotovo. (Zniesla som tak 5 - 10 panakov tvrdeho alkoholu, samozrejme zaviselo to od dlzky oslavy). Mimo toho som si sem-tam dopriala pivo alebo vino, ci uz na opekackach alebo posedeniach s rodinou, samozrejme, s mierou. Za cloveka so sklonmi k alkoholizmu sa nepovazujem, nepila som zasadne pred kazdou party, stalo sa mi viackrat, ze som bola v partii jedina co nepila.
No v priebehu poslednych dvoch troch mesiacov sa mi rapidne znizila tolerancia alkoholu - dve piva su moje maximum, o tvrdom alkohole ani nehovorim. Ak vypijem viac, je mi zle a mam opicu, aj ked som bola najedena a pila dostatok tekutin. Skusala som pit aj vino (stacil mi jeden pohar) a cider (pol litra bolo moje maximum), kedze ma napadlo ci som si jednoducho nevytvorila averziu na isty druh alkoholu, no bez uspechu. Okrem pocitu extremneho smadu, bolesti hlavy atoho,ze mi je zle od zaludka ziadne ine priznaky (ako napr. cervene flaky, vyrazky) nemam.Za poslednu dobu som nijak nezmenila zivotny styl ani stravu, nebola mi zistena ziadna choroba, a ani som nezacala brat ziadne lieky. Mam 23 rokov, takze si nemyslim, ze moj problem je sposobeny vekom.
Viem, ze riesenim je nepit alkohol a planujem sa toho drzat, no skor ma zaujima ci to nemoze byt aj priznakom vaznejsieho ochorenia, kedze u lekarky som sa nedozvedela nic okrem toho, ze mam obmedzit alkohol.

Dakujem vopred za vsetky odpovede.

tieztotakmam

tiez mam nizku toleranciu alkoholu, predtym som zvladla viac a nebolo mi nic, teraz mi uz aj malinke mnozstvo hocicoho robi problem.

Nika23

Dobry den ..mam tiež 23 a mam uplne rovnsky problem :( prosim vás už vám niečo našli? Prečo to tak je?....dakujem

jamirko

Poradim vypi len vodku mozes si dat kolko len chces, aj pol flase ale zaklad je ze okrem vodky nesmies uz ale ze vobec nic cely vecer a nebude ti nic. Toto vela ludi hovori co neznesu alkohol ze ale fakt ani len malicko, ze vodku mozu ale ine nie. Neviem preco ale fakt je kopa takychludi, tak asi aj ty patris medzi nich. ja len ze za pokus to stoji ale ako chces lebo rozhodnutie je na tebe.

nnnuuu

Je to podľa mňa celé "len" o tom, že už je chytená pečeň, preto toho znesiete menej. Treba pečeň zregenerovať a potom si môžete dopriať aj viac. Ja to mám tiež, stačia tri, štyri poháriky a popoludní zaspím jak drevo, čo mi neskutočne vadí, preto tvrdé už nepijem vôbec, max. pivo alebo víno.

Nikusava

Ahoj, tvoj text do bodky! vystihuje moje slova. Tiez mam 23 rokov a tiez som zvladala vypit a teraz si dam tri piva a je mi zle ako keby som zrubala celu flasu. Tiez som skusala pit vselico ine, ze ci mi nie je zle len z isteho druhu. Zijem rovnako ako som zila aj oredtym. Jem rovnako ako som jedna slad cely zivot. A doktorka mi na to povedala iba tolko, aby som tefa nepila. Ale ja nemienim nepit. Nie som alkoholicka, ale mam 23 rokov, isto nechcem nepit cely zivot. Vidim, ze to rok stary prispevok, prosim ta zistila si uz nieco? Vyriesil sa tvoj problem? Ako sa citis? Dufam len, ze si neprestala pit (joke). Mne sa prave stalo, ze som sa zobudila a mala som opicu, ale vcera ani predvcerom som nepila ani kvapku alkoholu a ani tehotna byt nemozem, tak patram po tom co mi moze byt a narazila som na tvoj prispevok, ktory znie fakt ako keby som ho pisala ja sama..
S pozdravom Nikola