Ahojte, uz vyse 4 - 5 rokov mam umrtveny zub, doteraz s nim nebol ziadny problem, ale uz druhy den pocitujem pod nim akoby tlak/miernu bolest, ktora na zahryznutie/stlacenie zuba smerom nahor neskutocne zosilnie, hrozna bolest, ktora postupne odznieva ak zub prestanem stlacat smerom hore.. Tabletky proti bolesti absolutne nezaberaju, dasno vyzera uplne normalne, ziadny opuch..
Vzhladom na to, ze vikend je pred dverami a zubar neordinuje, vietemi prosim poradit nejake osvedcene sposoby ako bolest aspon zmiernit a moct sa najest? Pripadne neviete o co by mohlo ist?
Dakujem pekne..
Mrtvy zub - bolest
Cau...presne to,co Ty pises,som absolvoval pred cca 2 tyzdnami.
.Niekolko rokov mrtvy zub,ktory sa mi uz davnejsie sem - tam ozyval sa prejavil v plnej krase.Aj Ja som pocitoval akoby tlak v zube a pri zahryznuti velka bolest az niekde v sanke.(islo o dolnu 6tku)
Zubarka mi na druhy den zub otvorila (navrtala 2 dierky) - vraj kvoli plynom,ktore sa pri zapale tvoria,takze cez tie 2 dierky mali tie plyny unikat.
Asi tyzden bolo dobre a potom sa bolest vratila a dopadlo to tak,te dnes som takmer tyzden po vytiahnuti spominaneho zub-a.
Zubarka mi povedala,ze zapal sa z mrtveho zuba rozsiril aj na okolitu kost,takze mi ho musi vytiahnut.Teraz hltam ATB,aby sa potlacil zapal.
A to sa mi ani nechce pisat,ze od pondelka este dnes citim bolest na mieste,kde na mna ziza uz len krater po niekdajsom zube.
takze moja rada znie : neodkladaj navstevu zubara,lebo v tvojom pripade sa mozno este zub zachranit da.