Dobrý deň. Mám 14 rokov(výška:181 cm,váha: 60kg) a chcel by som sa spýtať, či je dobre brať gainer v takomto veku? Či mi to nemôže nejak ublížit v raste alebo nejak tak? Či s toho priberiem alebo ma to iba nafukne? Ďakujem za odpovede vopred.
Proteín,Gainer áno alebo nie
Gainer ťa nenafúkne, gainer je ako anopresne píše lacný múčkový cukor, ktorý má len premrštenú cenu, priberieš z neho ale zaprasíš sa z väčšej časti tukom, budeš mať veľké tučné boky a mastné brucho, nič pekné. V prvom rade si vyrieš stravu, každé ráno si sprav vajíčka na obed sa poriadne naobeduj a až potom sa pozeraj po doplnkoch a hlavne začni cvičiť. Podľa výšky a váhy si ektomorf čo znamená že ťažko priberáš ale oproti endomorfom (tí sú zase tuční a ľahko priberajú) máš jednu obrovskú výhodu, môžeš zjesť čokoľvek, môžeš za prežierať koľko chceš a nebude to na tebe vidno. Ako ektomorf musíš cvičiť a musíš veľa jesť aby si pribral kvalitnú hmotu.
Mimochodom lacnejšie ťa výjde keď si kúpiš kilo krupice a každý deň si spravíš kašu ako si kupovať gainer a krupica s kakaom a maslom je možno ešte kvalitnejšia a chutnejšia ako ten gainer a v konečnom dôsledku to máš to isté.
A ako si mám vyriešiť stravu? Mne ide o to, aby som pribral. Keď s gaineru priberiem tak by som ho bral. Len som sa chcel spýtať, či má gainer skôr nenafukne?
Gainer je zbytocnost, je to obycajny cukor predavany za velke peniaze. Budes len z toho tlsty a zaliaty. Protein je dobra vec, ale je ti to uplne zbytocne pokial nemas vyriesenu stravu