Nespavosť pomooooooc

Príspevok v téme: Nespavosť pomooooooc
Liliana1235

Ahojte mam 18 rokov a som strašne zúfalá...túto noc som takmer nespala...a iné noc tiež veľmi nie...už to trvá asi tak tri mesiace....som unavená vyčerpaná zničená...vôbec ani nepijem nefajčím športujem zdravo sa stravujem pijem veľa vody ale žiadne čaje ani kávu....každý večer pijem teplé mlieko s medom + melatonín 5mg a niekedy v noci si idem vziať ešte jeden melatonin ale aj tak mi to nepomáha...som zufalaaa strašne ma bolí hlava je mi zle strasne sa bojim....prepáčte mi že to píšem tak trochu zmätene ale ja už nevládzem ani premyslat...mám sto chutí ísť sa ísť zabiť lebo ja už to naozaj nezvladam.....

ajja

to je psychika nieco ti nedovoli zaspat nie si v pokoji pred spankom. Ale mne pomohlo citanie . Unavila som si oci a zaspala.

Peter96

Nejedz pred spánkom, najlepšie urobíš, ak sa naješ o 19. a potom musíš vydržať nejesť. Hodinu pred spánkom nepoužívaj smartfón bez vhodnej applikácie, ktorá mení vyžarované modré svetlo. Modré svetlo totiž potláča spánok. Najlepšie bude, ak vôbec nezapneš telefón. Prosím ťa, nič na noc nepi, neužívaj. Nechaj to na múdrosť tela, ono samo vie, čo má robiť, aby prežilo. Dám ti analógiu.
Keď muž chce nabrať svaly a začne brať steroidy, tak telo si to vyloží tak, že však načo vytvárať testosterón, keď ho už máme. A tak semenníky zatvoria továreň a ako sa hovorí "gule sa mu scvrknú". Po určitom čase však umelý testosterón prestane účinkovať a teda musí steroidy vyložiť. A vtedy nastáva problém. Telu dochádza testosterón. Hodnoty klesnú pod normál a teda taký chlap má potom menšie množstvo testosterónu ako priemerný chlap. Avšak, po určitom čase telo začne znova produkovať prirodzenou cestou testes a hodnoty sa začnú zvyšovať na normál. A takto sa to u nich opakuje dokolečka, keď majú sezónu, tak vtedy berú.

No a ty máš rovnaký problém, nemáš prirodzenú tvorbu melatonínu. Musíš ho vysadiť a telo si ho potom začne samo produkovať. Dôveruj, ale preveruj. Teraz sa netráp, fakticky. Tým, že sa stresuješ, tým telo ostáva v pozore, snaží sa "nezaspať na vavrínoch". Bdie, pretože v hlave nie je niečo v poriadku. Uvoľni svoje napätie, netráp sa mi prosím. V budúcnosti budeš potrebná, nezomieraj prosím. Buď s niekým, kdo ťa má rád zo srdca a uvidíš, že sa budeš cítiť lepšie. Nevzdávaj sa prosím. Prajem ti veľa šťastia. PS: Počul som, že keď je niekdo smutný, mal by ísť urobiť niekomu radosť a potom sa mu šťastie prinavráti. :)

pomocnica

Takze po 1.to zvladnes, zabijat sa nemusis. A viem teraz si mozno budes mysliet ze mi sibe ale vyskusaj sa uplne vycerpat,proste dlha tura,...a potom ked budes taka unavena tak budes spat lepsie.dufam,lebo mne to pomaha pri nespavosti ale skoro odpadavam lebo som strasne vycerpana a kedze nemas ani ziadnu energiu predpokladam,tak ti bude stacit kratka tura a aj ta ta zmoze.
A vyskusaj si dat este bobkovy list pod vankus.a ked nic nezaberie tak urcite chod za doktorom, aj keby ti dal antidepresiva, ale ak pomozu a budes vediet spat tak to stoji za to.ale opatrne!
Veeelmi drzim prsty.;•}

samo_sato

za lekarom nechod, nema to vyznam. aj tak ti da iba nejake navykove antidepresiva....co v pripade, ze nemas psychicke problemy ti bude prd platne a budes mat iba dalsie problemy.

teda predpokladam, ze to nebude psychickeho razu - ine zdravotne problemy nemas?

nahodou nemas helikobaktera? ja som nemohol spavat, ked som mal helikobaktera.

I.

Mala by si sa poradiť so svojim lekárom, to by asi bolo najlepšie. Keď sa človek nevyspí, tak nemôže podať žiaden výkon a o to ide v prvom rade.

Námesačník

Joj no veľmi dobré ta chápem ja už takto tiež taham 4 mesiac... skúšal som dosť možnosti a nič ak aj zaspim tak sa budim každú chvíľu :(