Ahojte volám sa Diana a mam 14 rokov. Chodím na 8ročné gymnázium už 3 roky, chodila som tam s mojou najlepšiou kamarátkou, volajme ju napríklad Emma. Chodila tam so mnou 2 roky ale v podstate nezvládala učivo nešlo jej to tak akoby malo. Respektíve ju vyhodili zo školy a dali ju na základku. Vždy sme spolu boli hlavne v škole iba my dve. Ja som par krat s par spolužiakmi pokecala ale nič viac. A v podstate som sa mala s kym rozprávať mala som tu Emmu veľmi rada. Ale poslednu dobu to ide dole vodou ignoruje ma úplne. Nedviha mi telefon ale ostatnym zdvihnem ale naražam na to,že s jej strany je to čistá ignorácia a hlavne,keď máme ísť spolu von(keď je volno alebo sme naučené) tak dohodneme sa a nikdy nemôže vždy sa musí vyhovárať. A podla mňa už je úbohe sa stále vyhovárať na rodinu. Ale su to absurdné a banálne výhovorky. Napríklad ,že jej má prisť teta(ktorá k nej chodí stále) a vedela,že ja nemôžem isť potom nikde pretože už začala škola a pod. A stále sa vyhovárala,že jej teta je už na ceste nezavola jej a ako taketo veci pri tom teta jej prišla 5 hodin na to večer, heh 5 hodin cestuje z Dubravky do Nového Mesta?. A v podstate sa len vyhovára ale ,keď to idem riešiť vyjadruje sa ako ma ma rada a pod. Ale pritom nikdy si nevie na mňa nájsť čas a ja sa snažím ale neviem ako ďalej. A tu vzniká môj VEĽKÝ PROBLÉM kvôli Emme som odsúvala ostatných kamarátov. A rozprávala som sa iba s EM. A teraz,keď odišla som sama nemám nikoho môžem si za to sama ja viem.... a občas niečo prehovorim so spolužiačkami ale to len trocha aj s nimi som sa snažila nejako" skamarátiť" ale zbytočne uplne ma ignoruju akoby som tam ani nebola.. som celkovo uplne sama v lete som spoznala úplne super ľudí jedného kamaráta a dobré kamošky. Všetko bolo super stretávali sme sa a ja som si ich veľmi oblúbila. A ako odišla ta kamarátka Emma tak zrazu sa všetcu zmenili naraz proste všetci.! Správali sa ku mne odmerane chladne riešila som to, chcela som vedieť čo sa deje a tak. Ale odignorovali ma úplnr a už s nimi nie som v kontakte. Len ma to mrzí ,keď som si ich tak oblúbila. A s rodičmi je to v pohode vlastne až na môjho otca od malička ma iba uráža,zhadzuje ma a porovnáva. A tie slová su naozaj nepríjemne. Často mi hovorieva ,že neznamenám nič že som nič. A je to hrozný pocit. A všetci ma ignorujú nemám sa s kým porozprávať zasmiať sa a pod. Nemám nikoho som úplne sama na všetko. Nikdy som nemala "samovražedné" myšlienky v podstate mám čo jesť, mám oblečenie a strechu nad hlavou. Viem,že ľudia majú odosť horšie problémy ako ja. Ale naozaj neviem čo mam urobiť viem,že asi je chyba vo mne skušala som sa aj zmeniť ale nemam nikoho.
Prepáčte za gramaticke chyby
A ďakujem za ,každý komentár respektíve radu:)!!!
Nemam Nikoho
V živote su chvíle, ked sa musíme spoliehať len na seba. Viem, že v kolektíve a v priazni priateľov sa zdá život jednoduchší, no tým, že ste o nich prišli, zároveň dostávate príležitosť na vlastné názory, rozhodnutia, činy, jednoducho vam život ponuka šancu na osamostnatenie, čím preberate určitu zodpovednosť sama za seba. Teraz sa môžte venovať sama sebe, prípadne rodine alebo práci, nadvezovaní novych kontaktov a priateľov.
vladkousko ďakujem!:)
vladkousko ďakujem!:)
ja ti prajem len veľa šťastia
celebrita FB ďakujem za objasnenie:) užasny príklad heh:) rozumiem
Ešte na niečo som si spomenula. Jedna sestrička, nazvime ju Hela, toho času v strednom veku, mala v deviatom ročníku ZŠ naj kamošky, boli skvelá partia. Učiteľka matematiky jej dala na najdôležitejšom vysvedčení ako čistej jednotkárke sólovú dvojku pri aritmetickom priemere 1,5. No ale ostatným, tým jej naj kamoškám, dala tiež dvojku, hoci mali aritmetický priemer 2,5 a boli to trojkárky a štvorkárky, čo sa ostatných predmetov týka. Prísna učiteľka povedala Hele, že kto na tomto vysvedčení dostane takú známku, na akú urobí aj prijímačky, ten si na tých prijímačkách známku obháji a bude prijatý, ale ak niekto spraví prijímačky na horšiu známku ako mal na tomto vysvedčku, nič mu už nepomže a prijatý nebude a ak by jej ako trémistke dala teraz 1, ale prijímačky by boli za 2, nebude pritatá, takže ona jej chce dobre a fandí jej, aby sa na svoju vysnívanú školu dostala, ale tie ostatné sú vraj hlupane a nepravia to tak, či tak a SŠ s maturitou si nezaslúžia, preto im polepšila :) Hela doma plakala, bola veľmi smutná a cítila sa učiteľkou ukrivdená, ale nezávidela o stupeň horším od seba, že dobre dopadli a dostali takú známku, ako ona sama. Naďalej sa s nimi kamarátila. Aj ony s ňou. Všetky sa hlásili na zdravotnú, kam sa za komunistov robili prijímačky aj z matamatiky. Hela dala prijímačky na zdravotnej z matiky za 2 a zo SJ za 1, ostatné baby za 3 alebo 4 zo všetkého a Hela ako jediná bola prijatá. Tie baby sa s ňou prestali kamarátiť a znenávideli ju, začali ju ohovárať, že je sprostá a že podplatila, čo nebola pravda. No ona si našla na novej škole iné kamošky a bolo dobre. Takto funguje závisť v praxi.
celebrita FB ďakujem ti veľmi pekne,že si sa mi podelila s tým ako si to mala a ako si sa cez to preniesla. Samozrejme sa snažim písať rozumne a gramaticky správne aj ,keď väčšinou to vyzerá ako hrsť nespisovných slov,heh. Máš pravdu to s tou Emmou je asi jediné riešenie. Len niekedy je smutné,že býva 5minút odomňa a nikdy si nevie nájsť čas. A máme nového spolužiaka a ten sa už začlenil k ostatným chlapcom a ostatne triedy absolutne nič žiadny kamaráti, všetci su poskupinkách. A ten prestup uvažovala som nad tým ale problém budu moji rodičia ,ktorí s tym absolutne nesúhlasia. Prechádzam tym obdobím ,ale niekedy ma mrzí to ,že nemám ísť s kym von a tak a moja mama to aj tak nechápe len na mňa huláka či nemám kamarátov a pod. A ťažko sa to vysvetluje tak sa snažim zakecať to vždy nejako...
Carrie: nemáš žiadne gramatické chyby a pravopis máš dokonalý, priam ukážkový, čo je až obdivuhodné na tvoj vek. To ešte aj my, čo sme dospelí, sa môžme hanbiť, že ako tu píšeme.
...Si vo veku, kedy človek samotu veľmi ťažko znáša a citlivo vníma a aj ten najväčší introvert v kútiku duše túži mať nejakú partiu, nech by hoci malú, niekto túži už aj po vzťahu a sexe, iný po kamarátstve na život a na smrť. Ale ver, že toto je dané hlavne vekom a v dospelosti ti už samota nebude robiť problém, pokiaľ by si teda bola nútená zažívať obdobia, kedy si sama.
...Ber to tak, že ide len o obdobie týkajúce sa tvojho života, kedy si sama a toto obdobie pominie. Čo ak raz dostanete novú spolužiačku? Chňapneš po nej a bude tvojou kamoškou? Páči sa ti táto predstava? Nič nereálne, naozaj. Nemáš kamarátku aspoň v niektorej z iných tried? Nebola by šanca nejakú si nájsť?
...Nevnucuj sa už Emme a kašli na ňu. Z tvojej strany už bolo dosť pokusov o stretko. Podľa mňa ona ťažko znáša, že to na tom vašom gymnáziu nezvládla, závidí ti tvoju šikovnosť, že ty to tam zvládaš a práve tá závisť ju motivuje k ignorácii tvojej osoby. A aj k tomu, aby ťa v partii ohovárala a aby o tebe klamala. Či veríš, či nie, závisť veľmi ubližuje. Aj ja som mala naj kamošku, ktorá o mne šírila intrigy a klamstvá zo závisti a poznala ma len vtedy, kedˇ odo mňa niečo potrebovala. Zneužiť a odkopnúť, na to som jej bola dobrá. Lenže ja som bola ako slepá, stále som jej všetko odpúšťala a ona si stále viac a viac dovoľovala, manipulovala mnou, rozhodoala o tom, kde a s kým budem bývať, kde budem pracovať, cítila sa ako kráľovná, ktorá má v rukách môj život a ja som sa jej stále a stále za zlé dobrým odplácala, lebo kamarátstvo malo pre mňa cenu zlata, nakoľko medzi mnou a rodičmi to nebolo ideálne, ponižovali ma a slovne urážali. Nakoniec to však zašlo tak ďaleko, že som toto jednostranné kamarátstvo z vlastnej iniciatívy ukončila a odľahlo mi, samota sa stala pre mňa vykúpením a do môjho života vstúpili noví ľudia, lepší... A vstúpia aj do tvojho. Keď ignoruje Emma teba, ignoruj aj ty ju, ľudia sa menia, závisť ubližuje a keď ti má ubližovať aj Emma, od toho lepšie je vôbec sa s ňou nestýkať. Najneskôr cez prázdniny si nájdeš nový okruh známych, novú partiu a ak tam Emma patriť nebude, o to lepšie. Aspoň ťa pred nimi nebude ohovárať. Možno, že na teba niekde čaká láska a ešte veľa, veľa pekných kamarátskych vzťahov, ale keď spáchaš samovraždu, už sa to nedozvieš, čo pekné si ešte pre teba život pripravil. Tak sa aspoň venuj učeniu, pozeraj anglické a nemecké filmy: je to dobrý spôsob ako zahnať nudu :) a ako si dostať do uší jazyk :)
...Taký prestup do inej triedy by sa nedal zrealizovať? To je tiež jeden z nápadov :)
Drž sa!
...