Pisem tento prispevok, aby som sa dozvedela aj iny pohlad na vec ako je ten moj. Mudem vdacna za kazdy slusne vyjadreny nazor.
Uz dva a pol roka pracujem v jednej britskej firme. Som tam velmi spokojna, mam skoro so vsetkymi kolegami relativne dobre vztahy. Pred par mesiacmi k nam nastupil novy kolega, ktory sedi so mnou v jednej kancelarii.
Je velmi ambiciozny, hned na zaciatku podal niekolko zlepsovacich navrhov. Minule mi za zavretymi dverami oznamil, ze mu zvysili plat, a ze sa stane onedlho jednym z clenov manazmentu, a teda aj moj sef. Ako som sa neskor dozvedela od inych, tato informacia je nepresna, kedze toto je len jedna z moznosti. On o svojej promocii ale hovori ako o hotovej veci.
Je sice pravda, ze poslal niekolko emailov zo zlepsovacimi navrhmi riaditelom, ale je tu mnozstvo inej velmi dolezitej prace, na ktorej sa on az tak nepodiela (tym ho nehccem urazit, len objektivne hodnotim danu situaciu).
V nasej kancelarii su ludia, ktori tam pracuju viac ako 10 rokov, a takejto moznosti sa im nedostalo. Mnohi podavaju skvely vykon.
Povysenie kolegu v praci
ovecka adria dakujem za prispevky. Velmi dobre napisane. Uz som to spracovala, myslim, ze kolega si ten postup zasluzi. Paradoxne, nikdy som nebola zavistlivy clovek, ale to ego sa obcas niekedy ozve. :D
to je klasika... ono ak chces postupit tak nemesis byt dobra, ale musi si to mysliet sef a ber to aj tak ze je tam nejaka hierarchia. ak ty nieco poseries zlizne si to ten nad tebou od svojho sefa a ty si to zliznes od neho a teda oni si vyberaju ludi s ktorymi si rozumeju a maju pocit ze to budu dobre viest. O tu odbornu stranku az tak nejde aj ked je aj ta dolezita... na druhu stranu ako vies ze ti co tam makaju 10 rokov chcu byt povyseny?
Ahoj Mil. Neries to a nadalej si rob a pln co najlepsie svoju pracu povinnosti, ako doteraz. Ja verim, ze tak ty, ako aj ostatni tvoji kolegovia podavate skvele vykony. Ale to je ako v uli. Je kralovna a vcely robotnice. A prave vcely robotnice su najpocetnejsimi clenmi vcelstva a zaroven toto cele vcelstvo je existenciou zavisle na ich cinnosti. A to vo vasej firme si ty a tvoji kolegovia. Neries preto kolegu. Vies, niekedy su napady, ci tie jeho zlepsovacie navrhy novym impulzom a hnacou silou celeho spolocenstva. Je vela pracovitych ludi, ale kreativnych napaditych s novymi napadmi myslienkami ideami ai, je predsa len menej. Lebo je vela povolanych, ale len malo vyvolenych. Takze neries kolegu, nerozptyluj sa, nenechaj sa zozierat tym, co sa jemu dava a ponuka. Zrejme managment vnima jeho ako perspektivneho a prinos pre celu firmu. Ale to si aj ty a ostatni. Sama pises, ze si tam spokojna.Tak si to nekaz a nenechaj sa zozierat vnutorne pochybnostami zavistou, co sa jemu dostava. On bude musiet vacsmi dokazovat opravnenost jeho povysenia postu ai. Vsetko je tak, ako ma byt