Dobrý deň, mám problém. Neviem či je to OCD alebo iná porucha, no trápi ma toto: vždy musím premýšľať nad zlými scenármi čo by sa mohli stať, ak by.... Neustále mám stres z nakazenia nejakou chorobou, aj keď je to jasne vysvetlené že to nie je možné, ale vždy je tam tá 0,1% šanca a presne tá ma akoby hypnotizuje (v podvedomí je to pre mňa akoby 99%). Ja si uvedomujem, že to nie je normálne ale neviem, čo mám robiť. Bojím sa že čo ak sa vznieti kvôli zásuvke všetko okolo, tieto myšlienky sa mi vkrádajú do mysle celkom samovoľne a je to 24/7, jednoducho stále nejaký strach ktorý mi nedá spávať. Musím mať na všetko plán a každý deň skontrolujem všetko aj viackrát, a stále si hovorím dookola napríklad kým nezájdem na zastávku že zamkla som, zamkla som, zamkla som... Ja viem že toto je fórum a že nie ste odborníci možno na túto tému, ale neviete, čo by to mohlo byť? Aká porucha? Ďakujem za každú reakciu
Psychická porucha?
To bolo hrozne vtipné, ozaj. Keby ma tieto myšlienky nespomaľujú v bežnom živote asi sa nepýtam či niekto nemá podobný problém ako ja a nevie čo sa s tým dá robiť. Ozaj nepatrím k ľuďom, ktorí si potrebujú niečo dokazovať ako ty tým, že ponižujú niekoho, kto má nejaký problém. Zrejme sa nudíš ty ak brázdiš po príspevkoch a píšeš tieto úplne nezmyselné a zbytočné komentáre.
Vôbec nič ti nie je a si zdravá, iba sa nudíš. Keby si mala čo na robotu, nebehali by ti hlavou také myšlienky. Skús radšej mamine umyť okná a tam sa pri nich sústrediť, aby si nevypadla, aby boli čisté, aby nikde nezostala čmuha, no to bol len príklad :)