Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Materská dovolenka po návrate z Rakúska

Príspevok v téme: Materská dovolenka po návrate z Rakúska
Patrícia21

Dobrý deň , začala som pracovať v Rakúsku na polovičný úväzok, s priateľom uvažujeme nad bábätkom, avšak nevedel by mi niekto povedať ako to je keď sa chcem vrátiť na Slovensko a tam aj porodiť , koľko mesiacov musím pracovať aby som mala nárok na materskú ? Ak sa vrátim skôr z Rakúska a pôjdem na úrad práce už na materskú nebudem mať nárok , aj keď budem mať potrebný počet odpracovaných mesiacov ? Alebo ako by som to mala riešiť ? Pracujem v Rakúsku a od Slovenska sme dosť vzdialený preto uvažujem, že sa vrátim na Slovensko ešte skôr , nie v termín pôrodu.
Nemá niekto podobné skúsenosti ?
Ďakujem

nina454

načo chceš prísť na Sk tu dostaneš prd a nie materskú... ja by som zo zahraničia nikdy neprišla spať žiť ,,domov,, žijem tu aj s deckami lebo im nechcem pripraviť taky život aky maju ľudia na Slovensku...

Patrícia21

Ale ja sa chcem vrátiť späť na Slovensko v nejakom 7-8. mesiaci podľa toho ako to budem zvládať , tak zrejme na Slovensku mi budú vyplácať materskú alebo ako ? Ja som myslela , žeby som v zahraničí odpracovala len tých 270 dní len čo potom ...
Radi by sme ostali ale bohužiaľ , neovládame nemecky a nejako sa nám ani nedarí sa ho naučiť....a už vôbec nie na komunikatívnej úrovni ...

Jaja15

Keďže pracuješ v Rakúsku, odvody platíš tam a odtiaľ budeš dostávať aj materskú...na Slovensku musíš mať odrobených 270 dní aby si dostala materskú, ale neviem ako je to v Rakúsku, treba si to pozisťovať tam....