Mám už rok bolesti brucha, hlavne v pravej časti, som 3 roky po operácií čreva, mám za sebou množstvo vyšetrení, všetko negatívne. V poslednom období som schudla a trpím nechutenstvom do jedla. Občas sa stáva že zvraciam, alebo mám pocit na zvracanie. Mám kŕče v bruchu, pichanie. Užívam probiotiká. Som bezradná potrebujem pomoc, neviem na koho sa obrátiť. Zle aj spávam a občas mám návaly tepla.
Bolesti brucha
takže včera mi robili diagnostickú laparoskopiu, kde mi zistili hrubé, široké zrasty v celej pravej strane brucha, ktoré vznikli po operácií slepého čreva - boli vraj ako veľká pavučina. Dúfam, že týmto sa môj problém odstránil. Chcem len upozorniť, že moje príznaky na zrasty boli bolesti brucha, ktoré najskôr boli v oblasti jazvy, potom až v celom bruchu, ku koncu nechutenstvo do jedla, až zvracanie, občas hnačky. Za rok a pol som absolvovala kolonoskopiu, endoskopiu, MR brucha, MR chrbtice, ortopedické vyšetrenie, všetko bolo negat. a v podstate mi nikto neveril a problémy špecifikovali ako psychosomatické. Dokonca aj chirurg tvrdil, že zrasty sa neprejavujú takým spôsobom ako mne. Chcem všetkým odkázať, nedajte sa odradiť, keď Vám lekári tvrdia, že choroba má dané príznaky a nemôže sa prejavovať inak. Dúfam, že môj problém je už odstránený, minimálne viem čo ho spôsobovalo. Po laparoskopii mám bolesti, ale dúfam, že to skoro prejde.
No, to neviem, robili mi vo februári kolonoskopiu, nám MRI burcha, sono brucha všetko negatívne. V októbri mám naplánovanú diagnostickú laparoskopiu, či to nemôžu byť zrasty, ale neviem či by to malo súvis s nechutenstvom. Bolí ma v podstate už celý pravý bok.
Možno to bude zapal creva alebo niecoho ineho