Ekzem na tele a dlaniach

Príspevok v téme: Ekzem na tele a dlaniach
brumik69

Dobry den!

Chcem sa na vas obratit s radou a vopred dakujem za vsetky rady.

Uz vyse dvoch mesiacov som PN, mam totiz ekzem, tak nazvali lekari, na chrbte, rukach, nohach, ale najviac mam postihnute dlane. Pred vyse mesiacom mi dlane tak opuchli, ze som musel ist vecer na pohotovost, ostal som tam, hospitalizovany tyzden. Su to svrbive loziska, niektore mokvajuce. Na dlaniach, ked chcem nieco chytit, je to neprijemny pichlavy pocit, ako keby som mal ihly. Pocas hospitalizacie mi to pekne mizlo, ale doma sa mi to zase objavilo, aj ked uz nie tak akutne, nakolko doteraz pouzivam krem Beloderm. Lieky mam prednison, famosan, ktore som uz prestal uzivat, ale stav sa mi zhorsil, tak ich mam zase. Samozrejme uzivam este probiotika, lieky proti svrbeniua uz ani sam neviem co este. Tymto sa obraciam na Vas, mozno sa s tym uz niekto stretol a vie mi poradit. Uz som zufaly, do prace neviem ist, nakolko s tymito dlanami nie som schopny nic robi.

Prosim o vase rady a napady.

Vopred vsetkym dakujem

GOING

Neprichádzal si do styku s nejakou chémiou ?

Skús to liečiť vnútorne:
V tejto téme: Prosba o pomoc - ekzém / psoriáza , sú príspevky o strave, pokiaľ je príčina metabolická.

Mima83

Skus si kupit na ruky skin cap krem. A na telo som pouzivala ten sprej. Mne to velmi pomohlo a známy si kupuje aj sampony a odvtedy pouziva len tie lebo ako som mu to odporucila uz nema s ekzemami problém. Co tym mal cele ruky zasiahnute.
Tiez je velmi dobry krem la roche posay lipikar baume ap+. Ten mam doma neustale, ale ten skor len tak udrzuje tu pokozku aby nebola sucha.
A potom na predpis krém locoid lipocream 0,1% je vazne uzasny.

ANGEL-DEMON

aj ti z toho brali stery...??? ja som si na dlaniach doniesla z dovolenky z Taliannska... mala som tam zlateho stafilokoka..co je riadne svinstvo... mala som take pupenceky svrbive po dlaniahc... a prepichovala som to ihlov a voda z toho tiekla...
DR. mi na to dala ATB-masť... zmyzlo mi to hned nastastie sa to uz nevratilo....