Štítna žlaza + tehotenstvo

Príspevok v téme: Štítna žlaza + tehotenstvo
Jájo223

Ahojte.

Vždy som mala zväčšenú štítnu žlazu a hormonálnu nerovnováhu, ale nikdy to podľa Dr. nebolo také, aby zahájila liečbu.
Po rokoch (chodila som k nej od detstva) som lekárku zmenila a nová Dr. mi povedala v podstate to isté.
S priateľom sme sa pred rokom rozhodli, že chceme bejby, preto som informovala aj moju endokrinologičku, ktorá zahájila liečbu. Povedala, že keby neplánujem tehotenstvo, tak sú výsledky ešte ako-tak OK. Ale tým, že sa pokúšame, tak radšej nasadila hormóny (Euthyrox 25).
Teraz v auguste to bolo rok, čo to skúšame a zatiaľ nič. K endokrinologičke idem v novembri na kontrolu. Povedala, že keď nebudem tehotná, upraví mi dávku.
Gynekológ mi povedal v podstate to isté. Ak sa do roka nepodarí, bude sa riešiť až potom. Menštruáciu mám pravidelnú takmer na chlp presne. HAK neberiem už vyše 5 rokov.
Našla som tu v témach rôzne prípravky, ktoré vám pomohli k otehotneniu. Rozmýšlam, že si niektoré kúpim (Infolic, Energy Gynex, Centravit prenetal, Femibion 400). Len neviem, či môžem brať viacero naraz a už vôbec neviem, či to nebude vadiť hormónom, ktoré beriem (k Dr. idem až v novembri).

Joleen

Najdôležitejšie su spermie tvojho partnera a u teba či máš vôbec vajíčka, ovulku a či máš priechodné vajcovody. Rado sa stalo Veľa šťastia

Joleen

Medzičasom mohol tvoj partner aspoň tie spermie urobiť a dúfam že ti tú nepriechodnosť spravia inak sa môžete snažilkovať koľko chcete. Mám už niečo za sebou tak viem o tom dosť

Jájo223

To zatiaľ nemáme, nakoľko mi obaja Dr. povedali, že sa to bude riešiť až po roku (ak do roka neotehotniem). Čo sa týka klasických vyšetrení na gynde, tak všetko OK. Rozmýšľala som, že tomu trochu pomôžem.

Joleen

Femibion by som neodporučila pretože je tam jod a ten nesmieš keď tak centravit prenatal tam jod nie je. Máte obaja vyšetrenia? Tvoj na kvantitu a kvalitu spermií a ty na priechodnosť vajcovodov a ovulku atd