teplota, bolesť hrdla rýchle rady

Príspevok v téme: teplota, bolesť hrdla rýchle rady
|AnonyM|

Dobrý deň, potreboval by som poradit hoci aj nejaké babske recepty aby som bol vo štvrtok fit :-) ráno som sa zobudil a mal som teplotu 38, hned som vypil theraflu teplota sa znížila na 36,5 tak to drží zatial doteraz. Nemám ani upchaty nos, ani nekašlem, jedine cítim že ma trochu škriabe v hrdle a keď sa zhlboka nadýchnem tak cítim bolesť v hrdle, ale až dole skoro ako v hrudi. Ráno som bol aj pri obvodnej a ona bez nejakého podrobnejšieho vyšetrenia mi predpísala hneď antibiotiká. A to ma trápi najviac pretože nie veľmi rád užívam antibiotiká a toho roku som ich už užíval dosť. Viem, že časté užívanie antibiotík nieje veľmi dobré a viem že to môže mať následky do budúcna.
Vedeli by ste mi poradiť ako sa z toho rýchlo dostať?

|AnonyM|

Ďakujem za rady :-) kupil som si dnes anticol aj vitamin C, taktiež nechávam med rozpustiť v ústach mám ho doma dostatok keďže môj brat je včelár :-D Tak verím že to čím skôr prejde. Teploty mám bohužiaľ stále maximálne do 38 beriem paralen a pijem veľa čaju.

ANGEL-DEMON

to že ti napišre ATB neznamena ze to musis brat... staci zahodiť recept.. nič zlozite... dobry biznis..! pre doktora... zaškrabe v hrdle a dava ATB.... normalny je?! ide mu len o to aby mu poistovne zaplatili cestu kolo sveta ,.. niekolko krat rocne dovolenky...kade-tade po svete...... kup si ANTICOL klasicky čierny... ja mam tiez práve s hrdlom ... tak to mi pomaha... a med si nechaj rozpustat v ustach, ma protizapalove ucinky...

netreba

Túto chybu robí ešte mnoho ľudí, chrípka, nádcha sa lieči doma väčšinou voľnopredajnými čajíkmi alebo liekmi na zníženie horúčky. Lekára treba vyhľadať, keby ťažkosti neprešli ani po týždni, lebo vtedy je veľká pravdepodobnosť, že sa k vírusovej infekcii pridružila bakteriálna a až vtedy by mali byť nasadené ATB.

ORL

Ak je to este len zacinajuca infekcia hrdla tak urcite odporucam Bactoral - 2 tablety denne/ rano a vecer pred spanim/. Podla pribaloveho letaku.