Ahojte, asi pred 1,5 rokom mi zacali rast male biele chlpky na brade. Neviem preco. Asi pol roka sledujem ze niektore maju dlzku aj 1,5cm. Bud ich striham noznickami alebo vytrhavam pinzetou. Teraz som si vsimla, ze niektore biele chlpky zmenili farbu na ciernu. Toto je prvykrat, predtym sa mi to nestalo. Netusim preco sa menia na cierne. Je to z toho ze je leto a asi 8x som sa opalovala? Mate s tym niekto skusenost? Budu po lete opat biele? Alebo boli ste s tym u endokrinologa? Pomohla vam jeho liecba? Chcem si dat zistit ci nahodou nemam nieco so stitnou zlazou. Dakujem za prispevky.
z bielych chlpkov na brade su cierne, preco?
Dnes som tu na zdravie.sk citala clanok a jednym z prejavov starnutia pokozky su aj prave hentake chlpky.. mozu to byt aj hormony..s opalovanim by som sekla..
No, tak to teda neviem. Po opaľovaní by si práve ich mala mať svetlejšie podľa mňa! Mne sa iba stalo, že keď som si zlomila raz ruku, tak sa mi vlastne tie chĺpky na ruke ktoré som mala inak zlaté(už mám aj teraz), tak sa mi zmenili na čierne a vyzeralo to otrasne musela som si ich oholiť, ale chvála Bohu už sú zlaté, čo vyzerá vcelku dobre. :) Ale to asi preto, že sadra a tma. Štítna žľaza neviem prečo by to malo mať niečo s ňou spoločné, ale môžeš vyskúšať. :o
No a je tu jedna možnosť. To je ako keď máš normálne keď by si si nikdy neholila nohy a mala by si zlaté chĺpky. Vyťahané slnkom. A keď si ich oholíš, tak ti začnú rásť čierne, ktoré by sa ti inak vyťahali slnkom, ale nemajú čas, lebo si ich oholíš znovu a zas... Normálne by ti rástli tmavé, ale skôr boli vyťahané, ale teraz už nie sú, takže tak.
:)