Poškodena pečeň u psíka

Príspevok v téme: Poškodena pečeň u psíka
miluska11

Dobry den, prosim velmi by som ocenila nejaku radu. Nasej fenke zistili ze ma poskodenu pecen, bud nejakou chorobou alebo nieco zjedla co jej ju poskodilo. Odmietala papat, bola apaticka, stale clovek mysli ze to prejde ze sa to zlepsi, az nam veterinarka povedala ze uz ma len 12% zdravej pecene a tak male percento uz asi nebude schopne regeneracie a ze ju asi budeme musiet dat utratit, alebo skusit drahu liecbu ktora mozno nezaberie. Inak som na nete citala ze pecen sa vie celkom dobre regenerovat pri spravnej diete a liecbe. Lenze ta liecba pozostava z pol tabletky denne a dietnych pecenovych konzerv ktore ona nechce papat. Nema s tym niekto skusenost? Myslela som ze jej daju nejake ifuzky, vitaminy alebo co, oni ju poslali domov s tym ze bud sa to zlepsi alebo nie. Ona by papala len nie tie konzervy. A pecen zas vraj nemozeme zatazit, musi to byt nieco lahko stravitelne a vhodne. Neviete poradit co robit? Nema s tym uz niekto skusenost? Dakujem

miluska11

a este by som sa rada spytala ten ostropestrec mariansky zozeniem aj bezne v lekarni? varili ste psikovi cajiky? alebo ako ste mu ho podavali? dakujem

miluska11

dakujem za odpoved...ja som to hladala na googli a nasla som ze sa daju objednat cez internet, ale je ich viac druhov, odporucate teda B-complex ? Viete co, nam veterinarka dala tabletky Zentonil Advancet, na podporu cinnosti pecene a nejake pecenove konzervy..ked ich nechcela papat tak sme jej skusili uvarit chude masko kuracie a k tomu zeleninku, presne ako pisete a nevieme ci tym, alebo sa jej stav zhorsuje, ale zacala nam hnačkovat aj zvracat...v stolici nachadzame kusky tej mrkvy a nestravenej stravy...len to cez nu "prebehne" :/ ..jasne ze by papala radsej to, ale neviem ci jej to este viac neublizuje...
Este som sa chcela spytat, dostal sa vas psik z toho? Nam veterinarka povedala ze pecen je regenerovatelna, ak ma aspon19% zdraveho...ale nasa ma vraj uz len 12% a ze to je velmi malo. Snazime sa ju teda este krmit, davat jej ten liek od veterinarky, ale nic v sebe od vcera neudrzi :/

Deria

Ja s tym skusenosti mam. Moja prva fenka bola zo Spanielska a mala leishmaniosu a neskor velmi zle pecenove testy. Okamzite sme nasadili ostropestrec mariansky a vitaminy. Len nie ziadnu chemiu, lebo ta zatazuje pecen este viac. Vitaminy teda ziadne synteticke ale prirodne, objednala som u Amway Nutrilite, tie su kvalitne, prirodne a velmi ucinne. Za ine nerucim. Tvoja fenka potrebuje hlavne B vitaminy, cize cely B-komplex, kde je uz aj kyselina listova a A vitamin. Nutrilite nepredava A vitamin, lebo sa da s nim predavkovat. Maju formu provitaminu, ktory sa meni na A vit. Tiez sme jej davali Omegu, vsetko Nutrilite. Zisti si, kto robi na SR v Amway, lebo inac to nikde nedostanes kupit. Prip. sa obrat na centralu, myslim ze je to Letna 3, BA. Co sa tyka stravy, mala by si havinovi varit. My sme nasej varili a to hydinove mäso, kde sme pridali s obmenou vzdy bud ryzu alebo pohanku, ci krupy a doho sme postruhali trosku mrkvy alebo cukiny, ci uhorky alebo zeleru. Je to lahko stravitelna strava a ver mi, ze to bude jest. Zakladom je, ze mäsa musi byt ovela viac (60/70%) nez prilohy a zeleniny len asi 5-8%. Toto nam poradila v DE odbornicka na vyzivu psov, hlavne chorych psov a ta pani robi v ochrane zvierat, teda psikom v nudzi pomaha aj zdarma. Nasej fenke to velmi pomohlo. A varenia sa nemusis bat, mozes uvarit na 2-3 dni, (zeleninu das az nakoniec), prip. uvarit, naporcovat a zamrazit. Ked budes mat otazky, rada ti odpoviem.