Navrat na Slovensko zo Zahranicia

Príspevok v téme: Navrat na Slovensko zo Zahranicia
angeli012

Dobry vecer. S priatelom by som sa chcela vratit na Sk a zaujima ma ake doklady budeme potrebovat. Priatel je v zahranici 5 rokov a ja len rok. Pred odchodom do zahranicia nam stacil formular E104 a odhlasenie zo zdravotnej poistovne priatel to mal tak isto. Chceli by sme si najst pracu a neskor aj podnajom v Blave a teda musime sa zaevidovat na urade prace ak si hned najdeme pracu? Alebo nam postaci len ten formular aby nas prihlasili do zdravotnej poistovne? Vdaka za odpovede.

angeli61

Angel-demon: ano asi by to bolo najlepsie aj co som pozerala inzeraty na kariera.sk aj profesia.sk tak v blave ponukaju hrozne vela novych ponuk na poziciu pomocny kuchar a upratovacka. Navyse s priatelom sme si stanovili dobu cize 3 mesiace kedy sa rozhodneme ci sa chceme osamostatnit tu v zahranici alebo v Blave ja som sa rozhodla pre Blavu uz musim len pockat na priatelove vyjadrenie pretoze on tiez nechce stravit zvysok zivota v zahranici kedze nevieme poriadne jazyk. No v prvom rade sa musim informovat na VSZP telefonicky ako to je s tym formularom E104. Ak by sme si hned nasli robotu tym padom by nam stacilo sa len nahlasit na poistovnu. Bolo by zbytocne sa chodit este aj nahlasovat na urad prace ak by sme sa hned zamestnali v Blave. Dufam ze sa nam to podari.

ANGEL-DEMON

ak sa nemate kam vratit ze tu nemate byt... tak najlepsie by bolo pre vas niekde ist robit napriklad automobilka , ubytovanie zdarma niekde uplne a niekde po 3-6 mesiacoch by se platili napr. co viem v jednej konkretnej 90€, čo nie je vela, zvysok hradi zamestnavatel...
a ako pár by ste boli spolu bud na ubytovni alebo by ste dostali svoj byt... aspon ako dočasne riešenie je to dobre...parom je na ubytovniach najlepsie, lebo su spolu a nedaju ich na izbu s nejakym debilmi ako jednotlivca... (vlastna skusenosť)

violla

zavolajte si na urad a informujte sa lebo niekto vam tu poradi zle.Lepsie si je to zistit a preverit osobne.cisla sa daju zistit na info.alebo ist obsobne