Ahoj, prosim chcem sa spytat, psychiater predpise nejake lieky uplne kazdemu, kto ho navstivi? Je vobec realne, ze by nenavrhol/ci dokonca uplne odmietol medikamentoznu liecbu? Alebo predpisuje lieky takmer uplne kazdemu?
Predpisovanie liekov
Každý lekár zvažuje, či sú potrebné lieky, aké a koľko.
kabel: Ďakujem veľmi, takže podľa Tvojho názoru, ak je to dobrý lekár, tak dokáže zvážiť, či sú naozaj potrebné aj lieky?
zsisi, samozrejme sú pacienti, ktorí potrebujú len slovnú intervenciu bez nutnosti medikácie, týmto ľuďom nikto nič nepredpíše a už vôbec nie nasilu...
Milá celebrita alias LMarika, Tvoje príspevky svedčia o tom, že naozaj vnímaš psychiatrov pokrivene. NIKTO ti nekáže chodiť na kontroly a žiadať o ukončenie liečby, pretože tam úplne stačí prestať chodiť, ani lekárovi to nemusíš oznamovať. Ver tomu, že ťa nikto nebude naháňať po Rakúsku s liekmi, aby si ich užívala. Ani ťa nik nebude naháňať, keď neprídeš na kontrolu, aby si sa dostavila. Práveže tvoje strkanie 80eur na každej kontrole lekárovi je veľmi čudné a ani ja by som nechápala, čo tým sleduješ. Konáš čudne, zmätočne a nepochopiteľne, keď chodíš k psychiatrovi, hoci nechceš, a ešte mu aj platíš za nič. Pokiaľ nemáš súdom nariadenú liečbu, nikto ťa nútiť nebude-ani chodiť na kontroly, ani užívať lieky. Tak sem nepíš blbiny.
Taký psychiater sa (obzvlášť na Slovensku) ešte nenarodil, ktorý by bol ochotný riešiť veci bez liekov. Oni tie lieky predpisujú aj simulantom a liečbu neukončia nikdy. Tak ako ti radili, navštív psychológa. Keď ťa iba niečo trápi, že sa ti stalo niečo zlé, ale cítiš sa sama a nemáš sa s kým o tom porozprávať, prípadne nechceš obťažovať okolie, ale rada by si sa z toho vykecala a dostala to zo seba von, tak potom je lepšie pohovoriť si s psychológom. Psychiatrov zďaleka obísť. Psychiatri dostávajú odmeny od farm. firiem, čo je motivácia, aby toho predpisovali čo najviac. Každému sa snažia zapísať do kartotéky čo najťažšiu diagnózu. Čím ťažšia diagnóza, tým viac peňazí z toho psychiater má. Ja som bola ako simulantka, lebo som si chcela dať urobiť silikónové prsia. Ale medzičasom som si to rozmyslela. Bojím sa operácie, a tak... Na papieri mám diagnózu psychóza s tendenciou zhoršiť sa na schizofréniu. Pracujem v zahraničí a viem po nemecky ako-tak. To by ale nezvládol človek so schízou. Môj psychoš, mladý chalan, si síce so mnou potykal a kamarátsky sa tvári, ale zjavne mu nestačí, že dostáva na každej kontrole odo mňa 80 € do vačku, on pýta ešte aj od poisťovne. A zjavne nechápe, za čo mu tie prachy dávam. Pri najbližšej príležitosti prenášam kartotéku. Bohužiaľ nie sú prachy na úplatok za ukončenie liečby. Priznanie tiež nepomohlo. Neviem už, čo mám robiť... aby som sa tej nálepky blázon zbavila. Nech moja skúsenosť slúži pre teba ako varovanie.
Pokiaľ nechceš medikamentóznu liečbu, tak psychológ je podľa mňa lepšia voľba.
Nie, nemusí.
Nikto nevie?