Ahojte, neviem ako ďalej a bola by som rada za každý názor... Mam chorého priateľa, v podstate cele leto prelezal v nemocnici s par prestávkami... Cely júl som bola bud v nemocnici pri nom alebo v praci, žiadna dovolenka, nikde som sa nebola kúpať ci opaľovať, proste naozaj nic... Chcela som byt pri nom pomáhať mu... Vážil si to vždy sa na mna tešil, cítila som ze je fakt rad... Preplakala som vela noci bala som sa o jeho zivot, bola v neustálom strese, ale pri nom som bola silná... Teraz je uz doma, naštastie je uz z najhoršieho von aj ked liečba potrvá ešte dlhu dobu. Co ma ale trápi, naposledy som ho videla pred týždňom pretože aj ked som mala voľno tak mi povedal nech nechodím ze sa cíti unavený a je to zbytočné... Ked som mu dnes sama navrhla ze pridem tak mi napisal ci si nechcem radsej nájsť lepši program ked je take pekne pocasie... Neviem co si mam o tom myslieť, ci si uvedomuje ze som obetovala pre neho uz vela a chce aby som mala aj svoj zivot, alebo ci jednoducho nechce byt so mnou (viem ze kamarati za nim chodievajú a nema s tym problém). Fakt neviem co ďalej, rozísť sa s nim nechcem pretože ho mam naozaj rada, chcem mu pomôct a nie sa na vsetko vykašľať... na druhej strane vôbec nechapem jeho správanie...
Co si o tom myslieť?
Neviem, či to tu už písali, ale určite sa s ním nerozchádzaj! Veď ho ľúbiš. Ja si nemyslím, že by nechcel byť s tebou, ale cíti vinu, že kvôli nemu nemôžeš robiť veci ktoré by si inak robila a ktoré ťa robia šťastnou. Ktoré keby on nebol chorý, tak by robil s tebou a myslí si, že ťa obmedzuje, čo je možno aj čiastočná pravda, ale neviem ako ty, ale keď sa niečo podobné stalo u nás v rodine, tak som mala dobrý pocit z toho, že som bola niekomu oporou. Vysvetli to aj jemu, pretože to potrebuje. Trávte spolu čas. Uvidíš, keď sa z toho dostane, aj keď by to možno bolo na dlhšie, tak to ocení a oceňuje to aj teraz určite. Inak by ťa neodhováral od toho aby si k nemu prišla, jedine kvôli tomu, že cíti výčitky. Raz keď budete starí, a nedaj Bože by sa niečo stalo tebe, tak ver, že bude stáť pri tebe. :)
Adr1a
Trenčín, preco sa pýtaš? :)
Lea. Nemas zac. A dopraj mu len cas. Ste spolu este kratko. Vas vztah sa formuje vyvija. Bud mudra a dopraj mu istu volnost. Nech sa zdravotne zahoji zotavi, da do formy. Bude ti za to vdacny. Ty sa daj tiez zatial dokopy. Ked ta bude vidiet vysmiatu stastnu spokojnu, plnu energie elanu, urcite to aj jeho nakopne a uspokoji, nez keby si mala smutit stradat, trapit sa. No zaroven mu bud nablizku, podporuj ho a miluj. Z akeho je mesta? Staci okresne ci krajske
Adr1a
Velmi pekne Ti ďakujem za tvoj názor, mozno sa budes smiať ale naozaj mi to pomohlo, pretože s kamarátkami sa ja o tomto vôbec nemôžem baviť, ich odpoved je vždy ze oni by sa na mojom mieste na neho vykašlali ze by na to nemali nervy... Nie sme spolu dlho, cca od marca ale naozaj si ho vážim, spravil pre mna toho dost, pomohol mi v situáciách kedy sa mi radsej ostatní otočili chrbtom lebo to bolo pre nich ľahšie. Ma problemy s pankreasom a v podstate aj s celým tráviacim systémom, co je smutne spôsobil si to sam životom akým viedol, co som mu ale nikdy nevyčítala, ze je to jeho chyba. On bol ten co mi vždy povedal ze mi to nema byt ľúto lebo si to aj tak spôsobil sam...je pravda ze on je presne ten tvrdy muž kt moc nedáva najavo svoje pocity ci bolesť a radsej to dusi v sebe tak je dost možné ze nechce aby som ho videla slabého a ľutovala ho...
Ivonna. Muzi mavaju kamaratstva priatelstva medzi sebou pevnejsie sudrznejsie nez zeny a neraz su na cely zivot. Ze od decka boli spolu a su stale do dospelosti, zreleho veku ci az staroby. Nieco ako "rodina". Pevne puta. Vztahy so zenami boli su aj budu
lenze kamarati su len kamarati a vy mate vztah.nepises ako je chori ale asi ti chce dat len trosku volnost prechadzate tazkym obdobim urcite sa budete mat moznost porozpravat ako pises ze mu je uz lepsie tak si spolu zajdite von spolu.mozno je taky apaticky z tej chorobi znudeny urcite sa s nim porozpravaj ak ta bude odmietat.
Je ta jeho diagnoza vazna? Sama pises, ze s nim bolo zle a este sa bude dlho liecit. Ste spolu casovo dlhsie? Lebo kamarati co za nim domov chodia, tak ho poznaju zrejme cely jeho zivot. Uz ho mozno videli zazili takto nie jeden raz. Ak ste vy dvaja v cerstvom vztahu, mozno len mu nie je prijemne, aby si ho videla stale takto, ked je len slaby chory zranitelny ai. Mozno sa fakt chce dat dokopy, byt chvilu sam. Kamosi su kamosi. Ty si jeho znamost priatelka laska, ktovie ako dlho spolu ste, ci je to cerstve ci ste uz spolu v dlhodobom vztahu. No to nepredpokladam, skor asi, ze ste spolu este kratko.....
Muz chce byt Muzom. Tym silnym zdravym, co vsetko zvlada. O ktoreho sa mozes opriet, citit jeho podporu oporu moc silu. A on ti to teraz nemoze dat poskytnut. Tymto ta vlastne chrani. On si uvedomuje vie, co si pre neho robila, robis, zrejme ho mrzi ze ste si leto neuzivali spolocne, netravili ho spolu, neboli mozno na dovolenke ai. Tak ti chce este tento zvysok z leta dopriat. Akceptuj jeho rozhodnutie. Zaujimaj sa onho, davaj mu pocit spolupatricnosri lasky, bud tu pre neho, ale zi aj svoj zivot. Potrebujes trochu odstup, dobit si baterky. Oddychnut si. Dopraj mu istu "volnost". Ked sa bude citit lepsie, sam ta vyhlada zavola pride
nepises ako je chori co mu je.