Mám zistenú alergiu na lepok. Dá sa to nejako liekami ,,zabiť,,? Akými?
ako skoncovať s bezlepkovou dietou?
Celebrita fb, si u fakt trapná s tou pásomnicou.... Už sa s tým nemachruj prosím ťa....lepok súvisí s tenkým črevom a tá zasratá pásomnica , keďže je zasratá tak automaticky je z hrubého čreva, tak láskavo tu nepleť dve veci.... :) :) :) :)
Katja1233: Ešte som zabudla do tejto témy napísať, že som asi v polovici júna vylúčila pásomnicu. Celú. Postup: Viem, že väčšinou ráno po zobudení mávam stolicu. Tak som raz ráno zistila, že už mi treba, ale rozhodla som sa s tým počkať. Za ten čas som vypila vodku, toľko, aby som sa cítila byť ožratá. Počkala som asi 10 minút a potom som rozrezala jednu papáyu a zožrala som z nej všetky zrnká. Zrnká sú čierne a štipľavé, štipľavosť vyráža do nosa, kedˇ ich hryzieš. Potom som zase počkala asi 10 až 15 min a zožrala som aj to sladké oranžové. Počkala som asi 15 min a šla som na veľkú. Tam som uvidela v stolici pásomnicu, mohla mať asi pol metra. Bola biela a článkovitá, čiastočne zasratá od h. :)
...množsvo papáye: bol to jeden celý veľký kus. Mal viac ako 1,5 kg a menej ako 2 kg.
...Od vylúčenia pásomnice som prestala mať náhle stavy silného hladu, prestali sa mi triasť ruky od hladu a prestala som sa cítiť na odpadnutie. Stačí mi 5x menej jedla ako dovtedy a potraviny spôsobujúce intoleranciu (bola mi zistená) sú pre mňa ľahšie znesiteľné. Prestala som mávať hnačky po jedle.
...Tá pásomnica nebola halucinácia, lebo až tak veľmi ožratá som zase nebola :)
...Dobre urobíš, keď sa dáš pre istotu vyšetriť na pásomnicu. Hnačky patria medzi príznaky. A pažravosť. Ja som mala najmenej 3 roky pažravosť a hnačky a v stolici som si nikdy nič nevidela.
Mne sa skoncovať nepodarilo, mam ju 4 roky, a mam to horšie ako na začiatku, býva mi zle aj z omrvinky. Vraciam a hnackujem aj dva týždne kym sa dam dokopy.... To je tých tolerantných 20mg..nas uz robí veľkú zlobu.... :///
skus sa pozriet na SCD dietu, napr. www.uzdravtesejidlem.cz
Alergia: musíš držať diétu
Celiakia: bezpodmienečne po celý život držať diétu
Intolerancia bez celiakie: po niekoľkých rokoch prísnej diéty vymizne, napríklad mne to zmizlo po troch rokoch diéty
Pokial viem neda, musis dodrziavat dietu. alergia na lepok vznikla preto, ze psenica bola stovky az tisice krat preslachtovana, vlastne da sa povedat ze je to geneticky modifikovana potravina, pretoze s povodnou psenicou, co dakedy existovala nema spolocneho takmer nic, asi len 5% genomu ak vobec. Je to cudzia potravina pre nase tela, ktore sa s nou nevedia vysporiadat. Dodrziavat bezlepkovu dietu nie je zas az tak tazke, mas ryzu, quinou, bezlepkove cestoviny, len je to drahsie, ale tak netreba sa prejedat :) Navyse ma aj zdravotne vyhody :)
Jedine co existuje, pokial viem, su enzymy, ktore pomahaju travit lepok, ale to je velmi draha zalezitost a neviem ci to funguje na 100%.