Ahojte prosila by som niekoho o radu ...mám 9mes dieťa ktoré kojim a ja mám kozmu mikozu pod prsnikmi (aspoň si myslím že je to kozna mikoza )mám veľmi vala červených nepravidelných flakov ktoré má začali už aj svrbiet ...podstatne je ze ja chcem veľmi svoje dieťa ešte kojit a preto nesmiem užívať tabketky na liečbu tejto choroby ...bojim sa ci neohrozujem malinku keď ma aj chytá na postihnuté miesta ...vie mi niekto poradiť či sa to dá vyliečiť aj nejak bez tabletok alebo bude lepšie keď prestaneme kojit a budem to štandardne liečiť ...každopádne ďakujem za každú odpoveď
kozna mikoza
ak ti to mokva, zasypavaj si to s obycajnou maizenou, vysusi sa ti to. Toto je rada od stareho kozneho doktora a funguje!
Ďakujem za odpoveď a vás názor ...Ja už to mám veľmi zanedbané takže to mám už aj na prsnikoch aj keď nie blízko bradavky ...práve som si na to dala kvapky z oregana a veľmi to stipe . ..myslím že už mám až taký vysyp na tých flakoch....teraz si len hlavu môžem buchat že som si to neliecila skôr keď som mohla ..teraz len počkať na termín od kožnej a u nás to trvá asi tak mesiac .. Ak by niekto vedel o nejakej alternatívnej liečbe bola by som vďačná za každé info ...dakujem pekne
Urcite chodte za koznym lekarom, ale ak je to pod prsnikmi, teda na strete medzi kozou prsnika a brucha, nie v okoli bradaviek, tak to mozte liecit aj mastickami a tie vam uz odporuci lekar. KOjit v takomto pripade nemusite prestat.