mame s manzelom svetle oci a nasa dcera uz velka ma hnede.zevraj r´to nie je mozne ale mi sme zivi dokaz.nevera vylucena napiste prosim ako to je a ci ma niekto podobny problem
dedenie oci
adr1a. ok povedzme ze ten pribeh s tym cernoskom sa naozaj stal... ale aka je sanca ze sa toto stane? imho skor uverim tej nevere ako tomu ze sa stane maly zazrak... akoze ak by DNA testy potvrdili otcovstvo tak to beriem ... ale ak je jedinym dokazom vernosti ze si zakladatelka nevie predstavit ze by sa ... dokelu az teraz mi to doslo :-D ... nevadi aj tak to postnem nech sa ludia pobavia...
inak ma tu niekto info o tych ociach? teda nieco relevantne.. ak sa jedna o ojedinely ukaz mohla by z toho zakladatelka vytrieskat peniaze...
Ide o predkov, genetika DNA nepustia. Proste vy mate svetle, ale pod do pokoleni nizsie a sme doma. To ako sa istemu bielemu paru v usa narodil "cernosko")) DNA potvrdili otcovstvo, nevera sa vylucila a ked zacali zistovat patrat, prisli na to, ze este niekde "z cias sever proti juhu" majitelov syn sa zahladel do ciernej otrokyne) dieta sa narodilo biele a tak si ho rodina otca nechala. Ale o neviem kolke generacie sa stalo toto) a tajomstvo bolo vonku) U nas su svetle oci v rodine, takze u nas su hlavne iba modre a zelene kukadla) ale uz teta co ma muza, ten ma hnede oci a uz to vidiet na ich detoch vnucatach
na internete sa pise o dedeni oci a za tou neverou si stojim inak by som asi nepisala.
Mňa by zaujímalo že kto povedal, že to nie je možné :D nejakí človek, čo na biológií nedával pozor, lebo toto je úplne bežný jav pri dedení fyzických vlastností :) A nielen u ľudí.
Samozrejme že je to možnéééé! Pretože stačí, že vaši starí alebo prastarí rodičia mali tmavé a už sa to dedí! Pretože Svetlé oči nesú so sebou recesívnu alelu a tmavé oči dominantnú a väčšina ľudí ma aj recesívnu aj dominantnú a keďže ste jej rodičia tak polovica génov ide od teba a polovica od muža a tam sa to namieša a hoplááá môže sa stať že sa vám narodí bábo s inými očami ako máte vy dvaja. Ja som so sestrou tiež modrooká a naši rodičia majú zelené a hnedé oči :) žiadna nevera v tom samozrejme nie je, stačí si niečo naštudovať o genetike :)
nas v skole ucili ze do uvahy sa beru aj rodicia a podla toho sme mali vlastne pocitat kolko % je sanca ze bude mat dieta take oci alebo take...
mozno ta nevera neni az tak vylucena...