Skrabanie, svrbenie

Príspevok v téme: Skrabanie, svrbenie
BOBrica

Prosim potrebujem pomoc, mam yorka 7 rocneho ( fenku ) a asi posledne 2 tyzdne sa stale skrabe, najprv som myslela ze ma blchy ale nema. Stale sa skrabe tak sme sli k veterinarke ktora jej vybrala prepacte ze neviem vyraz ten vytok zo zadku ze to ju moze svrbiet. No nepomohlo a teraz sa k tomu pridalo to ze viete ako psy kmytaju s nozickou na niektorom mieste? moj pes to mal malokety ze som to nasla a teraz je skrabem od chvosta az k chlave chrbat a na kazdom mieste vrty nohou. Este aj z opacenj strany jak je hrudnik. Bojim sa ci to nie je nejaka kozna infekcia. Prosim neviem co mam robit dakujem

Deria

Existuje vela alergii, ako u ludi, tak aj u zvierat, moze ju mat aj tvoj psik. Ma nejake vyrazky alebo zapalene miesta na kozi? Nas havo mal kedysi infekciu po celom tele a to mal vyrazky a tiez sa strasne skrabal. Pomohol mu sprey Pantenol, z ktoreho vyjde po zatrepani pena. Tou sme mu natierali cele telo. Je to velmi dobra vec, hned sa havinovi ulahcilo, hned sa prestal skrabat. Ten pantenol....nesmie to byt ziadna mast ani ziadny klasicky sprey ale pena! No ale ty nemas diagnozu. Skus zmenit veterinara.