Ako zníˇiť cukor alebo aby neskákal hore dole.

vitavi

Máš málo rokov, aby si pochopil chemickú podstatu, ale mám dojem, že ste sa už učili na chémii, čo sú to zložité cukry a čo sú to minerálne látky, vláknina. Potrebuješ ich na zastabilizovanie hladiny cukru v krvi.
Všetko získaš z neobrusovaných obilnín, ktoré by mali tvoriť aspoň 60 % z tvojho jedálnička.
Sú to hlavne : ryža natural, pšeno, ovos, pšenica, jačmenné krúpy, pohanka, kukurica. Jedz ich domäkka uvarené a s tepelne upravenou zeleninou. To je základ, ktorý doplníš strukovinami, orieškami, rybami, semienkami a troškou domáceho sezónneho ovocia. Takto budeš mať hladinu cukru bez výkyvov.
Výkyvy spôsobujú hlavne jednoduché cukry - repný a jeho náhrady, ovocný, z medu z kukurice a pod. a chemické potraviny, tropické ovocie. Vyhýbaj sa im.