Dobrý deň potrebovala by som poradiť pretože som zúfala. Mam už vyše dvoch mesiacov riedku stolicu. V poslednom čase už sprevádzaná kŕčovou bolesťou. Všetko čo zjem ide po chvíli jednoducho von. U lekára mi robili základné vyšetrenia (výter,odber vzorku, krv) nič však nezistili. Gastroenterologicke vyšetrenie som tiež podstúpila, ale kým budú výsledky sa ešte načakám. Užívam aj lieky(reasec, ozzion, probiotika) ale takmer bez účinku. Zaujimalo by ma, či stým máte niekto skúsenosť, alebo mi viete povedať, čo môže byť príčinou, resp. Čo mám robiť. Diéty som dodržiavala, jedla som menej a často, všetky odporúčania som vyskúšala, ale neprešlo nič.. keby som mala byť dlhodobo len o diéte neprežijem tie dva mesiace. Mimochodom intoleranciu na laktózu ani celiakiu nemam. Aktívne sa venujem športu. Ďakujem za každú radu.
Dlhodobá hnačka
Ak nemáš intoleranciu, mala by si upraviť stravu .
Jedz obilniny ako pšeno, ryža natural, pohanka, kukurica, pšenica, jačmenné krúpy uvarené v pomere asi 1:2 vo vode domäkka. K tomu trochu tepelne upravenej zeleniny. Doplň semienka, oriešky a rybu.
Nejedz ovocie, sladkosti, tučné jedlá, nepreháňaj pitie, pi len teplý čaj alebo vlažnú vodu. Dávaj si na brucho a spodnú časť tela teplé obklady, najlepšie z nahriatej soli /nepoužívaj elektrické ohrievadlá/.
Ak si chceš rýchlo pomôcť, kúp si kuzu v biopredajni a rozmiešaj 1 lyžičku v 1/2 pohári vody a prevar asi 1 minútu.
Takto si posilníš črevá.
Histaminova intolerancia ti bola tiež zisťovaná? Doteraz som sa s tým nestretla, ale kamarátke na to prišli len nedávno a strašne veľa vecí musí obmedzovať.
V mojom prípade nie. Uvidime čo bude z toho testu
A nemôže to byť nič psychického rázu? Ako psychosomatický príznak? Pretože to nie je nič nezvyčajné v tomto prípade, ale treba to riešiť.
V mojom prípade vylúčenè
môžu to byť lamblie, keď nie cesnak, tak pohárik koňaku pred spaním
Ahoj ako keby si písala o mne ja to mam tiež ca 1,5 mesiaca a stále nič. Mám bolesti brucha alebo kŕče a záchod navštívim aj 4x. Brala som tiež probiotikum ale nič. Od budúceho týždňa idem na dychovú skúšku ( laktóza, fruktóza a glukóza ) tak som zvedavá ale už ani ja nevládzem pretože som z toho unavená a takto nemôžem chodiť do práce a sa sústrediť