Dobry vecer. Uz nechcem stale studovat, nebavi ma ucenie. O rok budem maturovat ale vobec neviem kam ist. Chodim na gympel a celkom mi ide anglictina tak by som rada sla do zahranicia ale co tam? Prosim o rady
Kam ist ak nechcem ist na vysoku?
Presne ako hovorí Kordelia, ja by som na tvojom mieste skúšala nájsť čo ťa baví a čím by si sa mohla uživiť, a ísť aj na vysokú, užiť si ešte pár rokov bez nejakých vážnych starostí :) Nemusíš ísť na IT odbory a podobne, dnes už je toľko odborov, v ktorých sa môžeš nájsť. To, či sa uplatníš je viac-menej v tvojich silách a ambíciach.
si presne ako ja pred cca 25 rokmi. Gympel a po maturite záujem o všetko možné, len nie o učenie. Čo budeš robiť s gymplom, hoci aj vo vysnenom zahraničí? Budeš ešte v 35 predávať šišky, alebo utierať stoly v McDonalde v Londýne?
Ja som si po čase urobila nadstavbu (odbornú školu), krátko pred 40-kou aj vysokú v tomto odbore. Dostihlo ma to, mám dobrú prácu a môžem si aj vyberať, aj keď skromne, zas taký lúmen nie som :)
Akurát....lepšie by sa mi študovalo ako mladej a bezdetnej normálne denné štúdium, než mať na starosti kopu vecí okolo a ešte aj prácu na plný úväzok. Ešte si to rozmysli.
jednoznačne chod von..tu to nema zmysel..
0vecka- dobre ty si šiel na gympel, aby si išiel študovať ďalej, to je celkom logické, ale ona už pravdepodobne ďalej sedieť v laviciach nechce, preto to bolo pre ňu vlastne zbytočne
To Anglicko ti schvaľujem :) Je jedno, čo tam. Hlavne, že ťa práca uživí a aj ušetríš.
AlisonWolf mna tiez nebavi ucenie a bol som na gymply... dokonca som aj vystudoval
Nebaví ťa učenie a išla si na gymnázium? To je celkom strata času pre teba, mohla si ísť radšej na strednú s nejakým zameraním, teraz to budeš mať ťažšie, ale nič nie je nereálne. Zisti, čo ťa baví a čomu by si sa chcela venovať a nepotrebuješ k tomu VŠ. Do zahraničia môžu ísť aj ľudia, ktorí nevedia cudzí jazyk najlepšie, robia v skladoch a podobne a celkom slušne zarobia na živobytie, a kto nevie cudzí jazyk, tak sa ho tam naučí.
ahojte
mate rada anglictinu.
mate rada aj slovencinu?
ak ano, mozte ist studovat medzinarodne vztahy, mefzinarodny obchod, alebo ak sa starate o vzhlad tak aj nejake prezentacne smery
hlavne zajtra rano ked sa zobudite, rozmyslajte, hladajte, rozpravajte o vsetko co vas bavi
a ked to dakoho nebavi pocuvat tak rychlo spoznate s kym mate travit menej casu. normalne tym ludom povedzte ze nemate cas riesit hluposti, budujete karieru
rozvijajte, venujte sa tomu co Vas bavi
co je to celkom??