beriem 4 deň antibiotiká na hrdlo, od včera mám riedku až hnačkovitú stolicu a divne mi buble a skvrka v bruchu, beriem aj probiotiká od Jamieson... môže to byť sposobené práve antibiotikami? upraví sa to po ich dobratí?
antibiotiká a hnačka
ANo, moze to byt sposobene antibiotikami, preto uzivajte probiotika dalej, ale odstup od antibiotika musi byt minimalne 2 hodiny, inak sa probiotikum rozlozi posobenim antibiotika.
Takze ak uzivate antibiotika kazdych 12 hodin TAK SI DAJTE PROBIOTIKUM NA OBED.
Na hnačku pri antibiotikách mám odskúšané probiotiká Nutrolin B, patria k tým lacnejším, ale zaberajú úžasne(kúpite v lekárni)....cena je cca 4 eurá...probiotiká sú na úpravu črevnej mikroflóry, nie každé pomôžu pri hnačke z antibiotík....Skúste dočasne vymeniť aspom na týždeň za ten Nutrolin B, 2-3x denne pol hodina pred jedlom...potom môžete dobrať pôvodné...My sme vyskúšali viacero probiotík, ale konktrétne na tieto nedám dopustiť...
ja uzivam ale uz dlhodobobo prirodne vita biosa, je to vytazok z bylin, pomahaju mi na travenie a imunitu
Zdravim, urcite je to sposobene antibiotikami. Kedze ich uz uzivate na bolesti hrdla, urcite ich doberte az do konca - celu kuru (balenie)/resp. ak ich budete naozaj zle tolerovat zajdite za svojim praktickym lekarom nech prehodnoti liecbu a predpise ine antibiotika.
Po ukonceni liecby uzivajte crevne probiotika podla urceneho davkovania, plus odporucam ustne probiotikum Bactoral, ktore je urcene pre pacientov s problemami v ustnej dutine - caste anginy, zapaly stredneho ucha, afty, mykozy.
Dobrý deň,
pravdepodobne je to spôsobené antibiotikami. Probiotiká neberte spolu s antibiotikami, lebo to nebude mať žiaden význam. Minimálny odstup pred a po užití antibiotik sú 2 hodiny.