Zdravím,
Mám 17 rokov a trápi ma chronická bolesť hrdla. Trvá to už niekoľko mesiacov. Začalo sa to tým ,že som bol chorý išiel som k doktrke povedala že vírus mal som symptomatickú liečbu ,vitamin c antipyretiká ,ale potom sa to zhoršilo a kedže boli sviatky zašli sme na pohotovosť ,kde som dostal antibiotiká (klaritromycín) tie pomohli ,avšak po pár týždnoch sa mi to vrátilo resp. som bol znovu chorý išiel som k obvodnej ,ktorá mi predpísala antibiotiká ,no tie už až tak nezaberali ,ale chorobu som preležal doma ,no a odvtedy sa to vlečie. Bolesť klasická ako keď mám angínu ,hrdlo trochu červené a na mandlách ako keby hrudky. Mám hlieny , horúčku som nemal ,ale asi od včera som si dával antipyretiká ,pretože som mal pocit ako keby mám horučku to isté dnes. Na zadnej časti krku alebo lepšie povedané na trapeznom svale skor už to ani nieje krk ale plecia som mám malu hrčku na dotyk neboli. Može ísť o lymofom alebo skor je to len chronický zápal ?
Chronická bolesť hrdla
ja som mala dva roky problemy s hrdlom stale som bola na antibiotikach tak som si dala vybrat mandle a odvtedy ako keby utalo
Mala som podobny problem ako ty, stale bolesti v hrdle, 4-5 x rocne angina, zvysene ASLO. Pomohol by Bactoral, ktory som brala 2 mesiace - denne 2 tablety. Teraz je to presne 1 mesiac co uz nemam bolesti a hlavne som bez antibiotik.
tu treba"schladiť žalúdok pri mandliach,alebo pľúca,pri hrdle-akupunktúra
Dobrý deň,
mali ste robené aj výtery? V tomto prípade je to veľmi podstatné, aby sa nastavila správna liečba. Pravdepodobne by mohlo ísť o bakteriálnu infekciu, kedže spomínate biely povlak a pravdepodobne máte aj zväčšené krčné lymfatické uzliny (krčné mandle). Ak to už prešlo do chronického štádia, tak pravdepodobne Vám navrhnú odstránenie krčných mandlí.