Som autista?

Príspevok v téme: Som autista?
božkov2223

Je možné že som autista ale neviem o tom mám 16 rokov a nemám pocit že by som bol zvláštny je pravda že som rád sám a nikam moc nechodím a kamarátov mám len pár rád som doma zavretý v izbe lebo mi to vyhovuje ale mama mi povedala že som autista že vraj keď som bol malý tak mi zistili poruchu pozornosti a teraz z toho aj môjho správania (a hlavne z toho že mám resp. mal som a zlé známky lebo mne sa nechce učiť som dosť lenivý a nešla mi matika z ktorej som dva roky skoro prepadal no teraz mi už celkom ide ako som sa začal učiť a dávať trochu pozoru) usúdila že som autista ale ja si nepripadám nejak divný alebo tak nemám žiadne záchvaty točenia hlavou, rukami a neviem ešte čím. Sem tam keď sedím dlho na jednom mieste alebo keď som nervozny začnem trepať nohou ale to je všetko. Dosť som si o tom čítal a písalo sa tam že nemajú radi citový kontakt ale ja sa rád obímam a som rád z ludmi a komunikujem alebo rád počúvam ľudí len som dosť opatrný v kontaktoch s ľudmi nechcem sa im vnucovať alebo tak takže si tažko hladám kamarátov neviem čo si o tom myslieť mňa to dosť vzalo lebo nechcem byť divný a bojím sa že sa začnem správať divne alebo tak niečo kvôli tomuto je možné o tom že som o tom nevedel a môže to nejak ovplyvniť môj život?

pomocnica

Nie si autista, neber to v zlom ale tvojej mame asi hrabe. Ako ti to môže povedať? Si normálny. Nerieš...A žiaden autista by nad tým či autista je aj rozmýšľal....:D
Pekný deň.

neviem111111

ja som tiez introvert, a tiez mi doma vzdy tak zo srandy a s laskou hovorievali, ze "ty nas autista" :D ale autisticky rozhodne nie si.

exwhyz

Treba sa venovať skôr deťom ako dospelým ľuďom, tam je to už zbytočné. Tiež si myslím, že nie si autista.
Ha, ha. Čoho sú schopní dospelí, tak toho deti fakt nie sú schopné, ak by som to porovnal:-)

sama7

si uplne normalny chalan ,pre boha ,ako ti to moze mama povedat ,... to ja som potom megaautista ! pretoze ,som samotar ,ludi nemusim . kamosky aj ked mam po case mi zacnu liezt na nervy , mam sa moc rada . stale sa pozorujem ,najradsej sa venujem iba sama sebe ,:D sme proste skor sebci ,ako autisti :)