koľko zarábate v Bratislave?

Príspevok v téme: koľko zarábate v Bratislave?
susi30

ahojte, už dlhšiu dobu riešim dilemu. Chcela by som si konečne kúpit vlastný byt..... pracujem v jednej nemeckej firme ako účtovník, kde používam nemecký jazyk... mám ukončenú vysokú školu, aj ked nie v tom odbore, ale to je teraz nepodstatné... a zarábam 600 eur v čistom....čo si myslím je dost málo, nakoľko som plne vytažená a mám dost veľkú zodpovednosť a k tomu účtovanie je v nemčine. Bývam v podnájme v jednom okresnom meste, kde okrem tohto zamestnávateľa iné pracovné príležitosti veľmi nie sú..... mám už 30 rokov a je najvyšší čas si kúpit byt. Ale ja neviem kde..... proste je to tažké rozhodnutie. Tuto by som kúpila 2 izbový za 40 000 eur, ked pozerám tie inzeráty, že 1 izbové byty v Ba 80-100 tisíc, pre boha živého. Pár krát som tam bola na pohovore a čo vám poviem, nič moc na tie ceny..... nechcem zarábat miliony ale tak proste ak je tam taká cena bytov, ako tam človek vie vyžiť z 800 Eur? Preto by som bola rada, keby ste mi napísali vy koľko zarobíte v Ba, poprípade aj na akej pozícii ste - ja som to tiež uviedla, ide len o to, aby som mala lepší prehľad. Nehľadám práce typu manager, riaditeľ, IT, ale bežnú kancelársku prácu..... dakujem

0vecka

kabel ano urcite sa tym chvali lebo Tolko len tak niekto nezarobi... inak beriem pozitivne ze napisal svoj prijem. podla mna by mali byt platy verejne aby sme vedeli kto kolko zaraba a vedlei sa aj zariadit ...

0vecka

Messje lenze pri takom byte mimo BA sa obavam ze jeho cena moze prudko padnut.. preto som chcel nieco centralnejsie akoze nemuselo by to byt uplne centrum ale napr vrakuna alebo petrzalka urcite ne...

ale planujem este trosku nasetrit a potom uvidime... pozicku moc brat nechcem ak tak max na 50% ceny

Messje

Ovecka
Na to ze ty nezijes na Slovensku...nie je jedno ci kupis byt v BA alebo 30km od nej?Uz ked cestujes,tak tych par km necitis ale za 60 litrov mas 3 izbovy byt.
Ja by som to tak riesila.Urobit dobru zmluvu na prenajom,zobrat min 2 mesiace deposit a kontrolovat len pravidelne platby za najom.Ja som to tak mala rok a islo to.Do zmluvy dat,ze ak sa prestane platit,deposit ostane tebe.A vystahovat.

0vecka

Bubliii kedy to bolo?? lebo tie ceny isli hore posledne roky... ja som chcel v lete kupit nieco na prenajom do 60k a nic okrem fakt ze 12m2 a hajzel na chodbe a podobne som za tu sumu nenasiel...

Julka_xyz

Ahoj,
pisem priamo z BA :-) Cesta z Race do prace trva hodinu za uplne optimalnych podmienok :-) A ano, jednoizbovy byt stoji kludne okolo stofky, uz som sa tiez zaujimala. Su to cisla hodne vysoke. A tak isto je pravda, ze je takmer uplne jedno, kolko izieb byt ma, ceny sa to totiz moc nedotkne. A preto 3-izbak stoji takmer tolko co 1-zbovy kamrlik. #nonsense

Bubliii

Ahoj, ja ti síce na otázku neodpoviem - nemám ako, ale zarazili ma tie tvoje čísla.. 100 000e za 1i.. to kde si pozerala prosím ťa? Ak v centre mesta to sú najdrahšie byty.. známi kúpili za takú sumu 3izbový v petržke a preto mi to nejak nesedí. Asi by som pozrela viac ponúk aj takto mimo centra a potom môžeš začať kalkulovať, že čo ti vychádza a čo nie. Samozrejme to závisí aj od toho, či napr. máš auto alebo či chceš byt prerobený alebo v pôvodnom stave atď. Ale úplne okrajové štvrte (Rača, Devínska, atď) moc neodporúčam, lebo pri zápchach môže cesta do roboty trvať aj hodinu.