Neviem kde uz hladat pomoc... Kazdy na mna kasle.... Beriem AD uz dlhodobo, pomajali mi vyse roka ale terqz nastali u mna depresie kedy citim totalnu beznadej, nechut k zivotu a stratila som zmysel zivota. Psychiatricke ked som vravela ze ako sa mam, ma odpinkovala ze je to len "depka" - j*ebla mi s prepacenim len diazepam,oxazepam aby som bola chodiaca mrtvola.Pribuzni si myslia ze mi nic nieje.... Aj ked kazdemu vrativim ako sa citim, ze uz nevladzem, myslia si ze je to ok a som pod liekmi. Citim sa prazdna ako list papiera, bez kuska radosti a chuti zit. Priatelky a priatel tiez ai myslia ze mam lieky tak by som mala byt v poriadku. Ale niesom ! Vnutorne strasne trpim.
Nieje nikto kto by mi pomohol, sama sebe uz nedokazem pomoct... Neviem co mam robit, najlepsie a jedine vychodisko vidim len smrt. Aspon to by bolo vykupenie z tohto zivota
Nechcem viac zit
ja si toto tiež sem tam hovorím ale verím že vždy bude lepšie
Moireal, no čista pravda ja som takto pomáhal mnohým zo začiatku to bolo okej snažil som sa to podávať ako radu a lúdia boli vďačný.... no postupom času som ich začal riadiť niekedy je fakt lepšie sa do toho moc nemontovať... mne to pokazilo asi najkrajšie priateľstvo aké som mal (možno nie ale nieje to ako pred tým), teraz som sa naučil iba podať svoj názor a vycúvať je to tak lepšie...
A slečne by som asi povedal že by mala brať život pozitívnejšie myslieť na tie pekne veci čo v živote ma a nezožierať sa blbosťami (nehovorím že sú to blbosti ale proste to pusť z hlavy máš cely život pred sebou tak ho ži :) )
Potrebuješ zmenu. Pomáha pohyb. Akákoľvek aktivita, hoci len na chvilu.
Zmena prostredia, vybehni do lesa, poprechádzaj sa po meste, ak maš nejakých kamaratov dohodni stretnutie. Zmeň stravu, účes, bicykluj sa, chod do kina alebo do obchodaku, aj s prázdnymi vreckami. Život je zmena. Začni sa zdravo stravovať. Nedostatok vitamínov spôsobuje depresiu hlavne nedostatok vitaminu D, ktorý získavame zo slnka.
ťažko to chápe ten, kto si tým neprešiel, však sa množia prípady ľudí, ktorí pod vplyvom psychofarmák strieľajú do ľudí, brať AD, nie je žiadna výhra, ešte nevyslobodí človeka od problémov..
veľa ľudí,ktorí dôjdu na svoju hranicu, je nútená obrátiť sa na Boha, môže ti pomôcť duchovný, v kresť.predajni kúpená príručka,čítanie žalmov, modlitba, ktorú mimochodom za teba obetujem
Ťažká depresia sa má liečiť v prvom rade v nemocnici a nie ambulantne. Na takú depresiu potrebuješ oveľa vyššie dávky než aké ti predpisuje tvoja lekárka.
Treba aj veriť, že sa z toho raz dostaneš. Sú aj horšie psycho-stavy než len ťažká depresia. Z takého niečoho sa vysekať tak, aby si nemusela brať vôbec lieky, je iné kafe.
Nothing´s impossible:-)
naozaj nechapem preco je tu tolko ludi co neche zit..a paradoxne mlady ludia co by sa mali tesit zo zivota sa chcu hadzat pod vlaky... ja som mavala tiez depky niekedy ale nikdy som sa im nepoddavala isla som pracovat makala som zarobila si pri praci zabudla na starosti lebo keby sedim doma a nariekam ze sa zabijem nic nevyriesim... slovaci su fakt narod stazovatelov sediet a nariekat je najlahsia forma uteku... proste zivotu sa treba postavit aj ked to boli ale paradoxne vtedy clovek najde to prave stastie ked sa konecne odvazi spravit krok dopredu!!!
Ak sa budeš chcieť zabiť, tak si zavolaj záchranku, aby ťa zobrali do nemocnice.
ale ja som nemyslela nemam meno .... ale ten druhy iba meno :) klikam na obalocku a neda sa mi tomu nicku napisat .. a nerozumiem tomu ,dakujem
Ja nedávam len tak hocikomu svoj mail :(--
meno... chcela by som ti napisat .. das mi imail ? prosim :)