uz dlhsiu dobu, konkretne 2roky mam problem s psychikou... Som si isty ze mam socialnu fobiu, cital som si otom uz na internete vela, a vacsina prejavov na mna sedi. V spolocnosti ludi mavam uzkost, zrychleny tep a najviac ma trapi potenie podpazusia, skusal som uz par prostriedkov nato aby to prestalo, ale uz viem ze je to v psychike, zrejme to je strach z vysmechu alebo ma az moc zaujima co si o mne myslia, a som z toho neustale vystresovany, som v puberte a mozno aj zato sa potim, ale u nikoho by som si to nevsimol tak ako umna, nechcem takto zit dalej, prosim poradte nejake rady, este som nebol u psychologa, a neviem ocom by som sa s nim rozpraval, kedze neprezil som ziadne velke trauma ktore by ma poznamenalo
Socialna foba, uzkost v spolocnosti
dakujem, velmi si toho vazim
Ahoj prešla som si niečim podobným. Najskôr je dôležité aby si prestal čítať príznaky sociálnej fóbie, ani si nevyhľadávaj o tom informácie (aby si si nezačal vsugerovať ďalšie príznaky) a viac sa na to nezameriaval. Najlepšie, čo urobíš je, keď pomaly budeš skúšať situácie ktorých sa obávaš. Ja som isté leto asi pred troma rokmi brigádovala v call centre, čo mi naozaj veľmi pomohlo, a potom som nastúpila do práce, kde práca s ľudmi je nevyhnutná, na začiatku som mala veľký strach a prerástlo to až do panických záchvatov, ale veľmi vytrvalo som s tým bojovala, odmietla som ísť na PN aby zamestnávateľ nevedel čím prechádzam a normálne som chodila do práce, bolo to práve aj v období, kedy sme mali najviac ľudí a zistila som, že pred danou situáciou som v hroznom strese, bolo to až psychicky neúnosné, ale po každom strete s ľuďmi som zistila, že o nič nejde a že aj oni chybujú a nič sa nedeje keď sa pomýlim, dokonca niektorí si zavtipkovali alebo to neriešili. Čítala som knihy na zvládanie stresu, naučila sa niektoré relaxačné techniky a sem tam do seba hodila magnézium. A každá situácia ma posilnila a dnes už fungujem medzi ľudmi lepšie a naozaj je to iba o získanie skúseností, ktoré ti dajú aj viac sebavedomia. Takže neizoluj sa, ale skôr naopak, skúšaj rôzne situácie. Niekedy som sa dokonca naschvál išla strápniť do obchodu, síce som vyšla celá červená ale viac takýchto situácií mi pomohlo neriešiť, keď sa mi niekedy niečo stalo naozaj. Na začiatku to bude ťažké, ale časom sa oťukáš, hlavne to nevzdávaj, vždy si povedz, že sa dnes prekonáš aj tak to bude o chvíľu minulosť a pomôže ti to v budúcnosti. Budem ti držať palce.
Ahojky. Tak možem Ti povedať, že v tom nie si sám, len v mojej práci mám dve kolegyne ktoré tým trpia.Boli s tým aj u lekára, Bohužiaľ nie je veľa možností ako to liečiť, je to choroba súčasného sveta. Viem že berú magnézium ráno a večer na posilnenie nervového systému, tak si ho porieš aj ty ale kúp si z lekárne poriiadne čisté magnézium od Galvexu ja ho tiež sem tam beriem pred skúškami alebo ťažkým dňom a je cítiť rozdiel. Taktiež by si sa nemal separovať od ľudí ale naopak snažiť sa to odbúrať a prekonať ten strach z ľudí alebo tú úzkosť časom to prejde uvidíš len to musís praktizovať a nepoddať sa tomu. Držím palce