V poslednom čase mám pocit, že sa mi život dosť domiešal. Mala som problémy snáď vo všetkých oblastiach, v akých sa môžu mať (škola, vzťah, priatelia, rodina, záujmy, budúcnosť...) a posledné mesiace som strávila v depresii. Postupne som sa z toho dostávala, nie som z toho úplne von, ale lepší sa to a snažím sa vytvoriť si rôzne plány, aby som si veci usporiadala a mohla ich napraviť/zlepšiť. Ibaže som veľa času, dalo by sa povedať že aj vyše 100 dní nebola vôbec medzi ľuďmi (myslím tak dobrovoľne). Čo ma však na tomto vydesilo úplne, že väčšina mojich vtedajších kamarátov sa mi za celý čas ani raz neozvala, že čo je so mnou a podobne. Jednoducho akoby si ani nevšimli, že medzi nich nechodím a vylúčili ma zo života. Veľmi ma zasiahlo, že moji kamaráti vlastne možno ani neboli tak praví, ako som si myslela. Prišla som do mojej partie po pol roku a cítila som sa tam úplne ignorovaná – ako sama medzi všetkými a už som si s tými ľuďmi nemala čo povedať. Oni chodievali spolu ďalej von a mňa ani nezavolali. Cítila som sa zle a osamotene. Rozhodla som sa to vzdať a nájsť si nových kamarátov. Od septembra pôjdem asi na nejaký nový krúžok a pokúsim sa spoznať nových ľudí. Každopádne mi napadlo, ak niekto zažíva práve niečo podobné, či by sa o tom nechcel porozprávať, alebo sa vzájomne podporiť. Bolo by fajn nevyhrabávať sa z takýchto vecí úplne osamote :) kľudne mi môžete zanechať svoj mail, alebo skype, ak máte záujem a pridám si vás. Ja len bolo by fajn, môcť sa naozaj s niekym podporiť, porozprávať tak viacej (keďže kilometrový monológ tu aj tak nikto čítať nebude).
Strata kamarátov
Jedni odchádzajú, druhí prichádzajú... Nič nie je večné a ani nemenné. Ešte: zober si, že ignorovanie tvojej osoby je oveľa menej nepríjemné, ako ohováračky a intrigy zamerané proti tvojej osobe, falošnosť a vyhľadávanie ťa len vtedy, keď dotyčná osoba od teba niečo potrebuje, zneužije ťa ako špinavú handru xy-krát a za tvoju dobrotu sa ti klamstvami a intrigami odvďačí, ale aj tým, že ti bude vymývať mozog a presviedčať ťa, že patríš do cvokárne... Chceš takú kamarátku? Dám ti kontakt na jednu :) To bol len žart. Lebo to číslo už je z môjho mobilu vymazané :)
Možno raz sa zmenia, treba dúfať. No teraz by si si mala nájsť novú partiu, skupinku ľudí, ktorí by ťa mali radi/potrebovali.
Buď kreatívna a hlavne sa neboj vkročiť do neznáma. Máš odvahu, tak si nájdi spoločosť, ktorá sdieľa rovnaké záujmy ako ty.
Jedinými skutočne pominuteľnými stránkami života sú možnosti. Veľa ľudí nevie počúvať rady, ani ja :D. Odporúčam ti si prečítať motivačnú literatúru. Ja som si kúpil túto knižku a dala mi nový pohľad na svet. Ale potom som dačo zabudol a prečítam si ju ešte raz. www.martinus.sk Prosím, kúpte si túto knižku, budete prekvapení.
Ono nejde o to, že sa na nich hnevám, pretože pri mne nestáli. Ja sa na nich práveže nehnevám už, len viem, že naše "kamarátstvo" ďalej nejde. Skôr ide o to, že sa niekam šlo a zavolali všetkých okrem mňa a potom boli akože: ou, prepáč, to sme sa len tak spontanne v ten deň dohadovali a si tam nebola... lenže to robili v poslednú dobu stále. A keď sme sa videli, začalo sa rozprávať o zážitkoch, ktoré už nemáme spoločné, lebo ma nezavolali a polku času som tam proste bola ticho, až som zmenila tému, na ktorú sa rozprávalo 5 sekúnd a vrátili sa k tamtým... (predtým toto nerobili) ... tak mi napadlo, že zavolám ja ich niekam. Muselo sa to zrušiť, nakoľko v ten deň pršalo a potom mali všetci výhovorky, že ja nemôžem vtedy, ja nemôžem v henten čas... ale potom, keď som ich videla neskôr, boli zase spolu minimálne trikrát bezomňa... a ja sa nechcem tlačiť niekde, kde ma už nechcú a netuším prečo. Keď som sa to opýtala narovinu, povedali, že si domýšľam...
Kdo hľadá, ten nájde, pretože všetko je možné tomu, kdo verí. ;)
Kamarátstvo je forma vzťahu medzi ľuďmi. Vzťah by sa mal vytvárať na niečom, čo vás bude spájať aj z dlhodobého hľadiska, minimálne si musíte mať čo povedať. Ak si s niekým nebudeš mať čo povedať, tak akákoľvek forma vzťahu je nemožná, aj keby išlo o lásku.
A to, že ťa nekontaktovali v dobe, kedy ti bolo najhoršie, bolo spôsobené pravdepodobne tým, že ich to ani nenapadlo. Nevidel by som v tom nutne niečo zlé alebo zákerné.
ma to tu vyhodu ze to tvojich kamaratov preverilo....
ze pri tebe nestali v zlom období.. nájdeš si nových neboj...
kašli na týchto, preruš s snimi kontakty, zmaž ich z FB, nech o tebe nezbierjau info...
AHoj, ja som tiež stratil jednu kamarátku, no verím, že raz sa to urovná. Ak chceš, môžme sa porozprávať na skype. Nick je pettro01.