ako predist cukrovke, napriek hranicnym hodnotam cukru v krvi

Príspevok v téme: ako predist cukrovke, napriek hranicnym hodnotam cukru v krvi
orchidejka

ahojte, chcela by som sa poradit. mam 28 rokov, 164cm, cca 67kg. akurat som sa mi pod ruku dostala moja zdravotna karta, tak si ju prezeram a zistila som, ze vzdy ked mi lekarka robila odber krvi, tak mi vo vysledkoch vyskocil cukor.
ako 18-rocna som mala 6,14. norma bola 6,1, kontrolny bol 5,51
ako 23-rocna som mala 5,6. norma bola do 5,59, kontrolny 5,21
ked som si nedavno merala cez glukometer mala som nalacno 5,6. vzdy som tak na hrane. rodicia sa na cukrovku neliecia, len starky z ocovej a aj maminej strany mal starecku cukrovku.
chcem sa teda opytat, kedze ocividne mam vzdy hranicnu hodnotu cukru napriek mojmu veku, co sa da robit pre to, aby som v buducnosti tu cukrovku naozaj nemala? alebo mate aj vy podobne skusenosti s tym, a tieto hranicne hodnoty nemusia nic znamenat? chcem pre to nieco urobit uz teraz. dakujem velmi pekne za pomoc

ANGEL-DEMON

akú hraničkú? to maš uplne v norme! 3,3 - 6,6 je norma!
ja bez ranajok z domu neodchadzam a preto ma nezaujimaju krvne odbery na lačno,... tak som mala tak ako ty a to je norma!
keby si mala gylekmiu napriklad 8 to uz by som sa zamyslela nad zmenou stravy-dietou... okrem toho som pracovala na cievnej chirurii, takze viem o čom hovorím...