Ahojte :)
Rada by som sa s Vami podelila o moje "problémy" aby som si prečítala aj niake názory iných ľudí, prípadne rady.
Takže v nadpise píšem sociálna fóbia a práca. Áno..mala som/ mám sociálnu fobiu..i keď teraz je už na omnoho nižšej úrovni ako pred 5tmi mesiacmi....Pretože som v sebe našla silu a začala bojovať. Niekoľko mesiacov som nedokazala výnsť z bytu, ani len smeti vyniesť alebo ísť do večierky. Už len tieto úplne všedné, normálne úkony boli pre mňa nočnou morou alebo ba až smrťou :D:D ( Áno teraz s odstupom času sa musím zasmiať natom, ale viem, že množstvo ľudí takto tiež žije ! Nebudem opisovať ako presne som sa z toho dostala/ a nie tabletky ani žiadne barličky to určite neboli/ jedine ak by mal niekto záujem napíšte do komentu svoj mail a ja Vám napíšem, poradím ) ...Dobre vráťme sa do prítomnosti , presťahovala som sa, bývam v novom meste, v novom byte, píše sa nový príbeh. Nešlo to hneď, oťukavala som sa postupne, každa jedna sociálna situácia bola pre mňa akoby nová. Momentálne som vo fáze kedy nepociťujem žiadne depresie, úzkosti, strach, fyzicke prejavy keď som medzi ľudmi. Vlastne, aby som nepreháńala, tak nerobí mi problém hocikde ísť, hocičo si vybaviť, keď ma niekto osloví tak pokecať, volať, milujem chodiť von, nakupovať, behávať ..ALE ako som spomínala som v novom meste takže tu nepoznám takmer nikoho ..mám tu jednu kamarátku z práce...čiže väčšinu času chodím sama...Doteraz som pracovala v jednej fabrike. Platovo to bolo super, práca bola tiež jednoduchá...lenže stále som cítila, že to nie je ono, že sa nerozvíjam ...Stále mi robí problém byť tak úplne uvolnená medzi druhými ľuďmi ...a ja to chcem napraviť ..preto som dala výpoveď a rozhodla som sa, že sa postavím svojmu najvačšiemu strachu ...začnem robiť s ľudmi !!! ano ja ..čo mam z ľudí strach ...:) už neni cesty s5 .už som výpoveď dala ...už nebudem tráviť čas vo fabrike sama a robiť dokola mechanickú prácu ...Ale chcem skúsiť napríklad čašníčku pretože, tých tu hľadajú strašne veľa...tam budem nútena byť s ľudmi a verím, že si zvyknem ..že to bude ta posledna lekcia a ja budem môcť žiť plnohodnotný život...Ale stále dookola si hlavou premietam, že ako to zvladnem ? či to nie je pre mňa veľké sústo ...som prehnane hanblivá, nikdy som nebola zvyknutá nejak extra na ľudí preto sa mi vyvinula táto "socialna fobia" ..lenže na druhej strane si uvedomujem , že aj veci ktoré zvladam teraz a sú pre mňa uplne banálne mi predtým naháňali hrôzu...A, že robiť medzi ľudmi je jediná možnosť ako sa aj s ľudmi spoznať ...:) nechcem chodiť von cez net ..:D Takže Vás poprosím o názor ..čo si o tom myslíte ? zvládnem to ? mám do toho ísť ? niake rady ako to lepšie zvládnuť ..tie prvé týždne? ...alebo inak ...čo by ste si pomysleli, keby Vás obsluhuje niake roztrasené hanblivé dievča ? že by to bolo na nej moc vidno ? Len tak pre info mám 21.. a so vzhľadom nemám nijaký problém ..:)
Snáď to niekto aj dočítal dokonca :)
ĎAKUJEM ZA ODPOVEDE
Sociálna fóbia a práca
Ak človek prežije silný opodstatnený strach, tak ten sa potom zmení na neopodstatnený.
zita 05 ...Nepísala som, že neznášam ludí ..písala som, že neznášam keď sa stále niekto obracia k tomu, že niečo nie je fér ...Ty si typický typ človeka, ktorý vidí problém aj tam kde nie je ..Pozri sa na príspevok pod tebou...chalan mi napísal či mu poradím a rada mu poradím ...
Keď neznášaš ľudí, ako píšeš, a hlavne tých, čo chcú, aby si sa správala fér, nečudujem sa Tvojim fóbiám. Ďalej komentovať nemusíš. Držím Ti palce.
zita 05 Ja hlavne neznášam ludí čo furt očakavajú, že všetko bude fér ...môj príspevok nebol o tom ako som to prekonala, ale o tom čo sa ešte chystám prekonať ....( a písala som, že kludne poradím takže WTF ? :D nechcela som písať kilometrovú tému, ktorú by si nakoniec možno ani nikto neprečítal, pretože by bola kilometrová ...)
ANGEL-DEMON presne tak :) tiež si myslím ....tieto soc. fobie sa ale dajú dosť slušne odbúrať..práve tým opakovaným vestavovaním sa situáciam, ktorých sa bojíme ....
Ty chceš názor/radu od iných, ale ty poradíš iba ak...
Zdá sa Ti to fér?