Zdravim,
Skusim v kratkosti. V polovicke augusta som skoncila na pohotovosti bolelo ma brucho na pravej strane, niekedy az do chrbta, slabost, malatnost, zvysena teplota. Apendix vylucili, urobili sono zlcnik,pecen,apendix,oblicky,pankreas,mocove cesty, vzali ak krv vsetko OK, ziadny zapal, crp nic neukazalo, obvodna mi nasledne povedala ze asi len viroza, urobila mi preventivku krv,moc vsetko ok. ze to prejde..potom bolo Ok, vybavili sme si dovolenku, ziadne tazkosti som uz necakala ale ono to prialo zas. Necele dva tyzdne a som v tom opat. Bolest pod rebrami napravo, malatnost, na odpadnutie. Lenze o mesiac nas caka dovolenka a som z toho mimo, za dr.urcite zas zajdem, ale nemam skusennosti ako to je zo stornom dovolenky ak by som nemohla odist? Peniaze nam vratia? Poisteni sme, bola to drahsia dovolenka do SAE. No neviem ci to stornovat teraz, ci pockat tesne pred odjazdom, alebo ak mi zase povie dr.ze nic mi nezistila, ci odcestovat aj tak? Mam v hlave toho moc, ale v prvom rade je zdravie, za dr.poletim uz zajtra nech ma zase vysetri. Som mlada do 30 r. nikdy som take problemy nemala :-( .. Co by to mohlo byt?
Bolest brucha,trva, o mesiac dovolenka
tak si daj pre začiatok menej, mne nevadí ani celá ČL,hlavné je zaliať horúcou vodou,zamiešať,prechladnúť, nie vychladnúť,studená sa nemá piť,30 minút. pred raňajkami...
to len experimentálne aby si skúsila,kde to zareaguje, aby sa to dalo lepšie špecifikovať, samozrejme, keď budeš mať nedôveru, nemusíš, neposkytnem ti referenciu na presvedčenie,ale sú ľudia,ktorí pijú sodu /správne/ viac ako rok, preto aby ostali zdraví...
A neprezenie ma z toho? Nebude to drazdit na zaludok alebo creva?
videla by som v tom niečo spoločné so sestrou,aj jej muselo niečo ten zápal spôsobiť...
ak by si chcela skúsiť tú sódu,tak do pohára pol ČL zaliať vriacou vodou, po vychladnutí vypiť ráno,večer...
potom už len lekár, či ti netreba kolonoskopia
Ahojte,stale som na tom rovnako. Sledujem cely priebeh a vlastne to mozem popisat tak, ze to zacalo bolestou v hornej pravej polovici brucha (najskor som myslela ci to nie je zlcnik,pecen, ale krvne vysledky to vylucili, aj sono) . Nasledne: Bolela ma cela prava strana bruha neurcito, nevedela som to presne lokalizovat, ani lekar. Z tej bolesti mi bolo pri chodeni alebo pohybe nevolno (bez zvracania a hnaciek) oddych na lozku pomahal. Sprevadzali to aj dodnes zvysene teploty 37, uz takmer 4 tyzdne. Aktualne bolest pocitujem v pravom podbrusku vedla pupka napravo a aj nizsie, mierne aj v panve a vzadu od bedier. Ta bolest je ineho charakteru, predtym to bola stala intenzivna ziva vnutorna bolest, teraz ma to uz zacalo aj pichat v spodneej pravej casti brucha a mierne aj stipat. (gyn.je v poriadku). Par krat mi bolo aj mierne blbo od zaludka ale podla mna nie naviazane na potravu. Lebo to neprislo hned po najedeni, ani jedlo mi nijako neovplyvnuje ci mi je tazko. To pride vzdy spontane. Odgrgovalo sa mi mierne. Stolica odchadza v priemere 1-3 dni (podla toho ako sa pravidelne stravujem). Ziadne tazkosti s mocenim. Stare vysledky z krvi a mocu aj sono z pred 4 tyzdnov boli OK, ani zvys.crp ani leukocity. Ziaden zapal vtedy neukazovalo, neviem ci mam poziadat o aktualny odber alebo?
nemusíš ani vedieť, ako si sa nakazila..na mikropatogény je dobrá aj palina...podľa môjho dojmu, ak nemáš hnačku alebo veľké problémy zo stolicou, by som typovala iný druh, ak by si pila sodu bikarbonu, musela by si pocítiť reakciu na konkrétnom mieste a lepšie identifikovať svoje problémy, tá totiž robí nepríjemné prostredie škodlivým organizmom
Chyba: nie propisu ale propolisu.
Inak tento rok som nebola na ziadnom kupalisku ani v jazerach nikde. Este som sa nekupala, pre mna je tk studena voda.
Dakujem vsetkym za nazory. Idem cerstvo od mojej gyn. Vsetko mam v poriadku (az na slaby letny zapal-nic nebezpecne) a urcite mi to nesposobuje tie bolesti,ktore mam. Z gyn.hladiska je vsetko OK (vajecniky,maternica -;sono v poriadku bez cyst a.i.). Krv aj moc je v poriadku. Dnes som opat volala o aktualne vysledky k mojej obvodnej. Vsetky vysledky mam u seba a ukazujem ich doktorom ku ktorym chodim. Aj chirurgicka mi vysvetlila,ze pecen,zlcnik,oblicky su v poriadku, ze aj apendix vyluci lebo to je otazka 3 dni,ze pridu velke bolesti a hned clovek ide na operac.stol. Nic take ako podrazdenie nespominala. Moja sestra pritom skoncila pre apendix na operacke az na 3ti krat. Bojim sa aby som to nrmala rovnako a hlavne bojim sa aby ma to nechytilo na dovolenke. :-( ...dam si asi kuru toho propisu. Takze 1 caj lyzicka do deci vody vypit raz.denne?
na doplnenie
reagovala som po zhliadnutí nemeckej televízie, kde pacientka mala tiež veľké bolesti, nevedeli zistiť prečo,brala proti bolesti kortizon, nepomáhal, ešte sa jej zhoršilo,po dlhých peripetiach, prišli na to,že sú to améby,možno ich dostať z vody,alebo na kúpaliskách...
ináč v akom stave sú črevá, má vplyv aj na pohlavné a močové orgány
Či sú to parazity, alebo nie s propolisom a so spomínanými potravinami určite nič nepokazí a môžu jej len pomôcť. Propolis sa nesmie dávať na kovovú lyžičku a najlepšie sa riedi vodou (čajová lyžička + 1dcl vody) a 3xdenne. Čisto propolis môže spáliť ústnu dutinu. Ja som jedného času užívala propolisové cukríky a boli tiež fajn.
Cesnak, zázvor ... sú tiež o.k., akurát mne zázvor počas menštruácie zosilnil krvácanie.
Ja som mala podobné problémy a tiež som mala všetko negatívne, takže som išla na vlastnú päsť. Týždeň som pila čaj z Alchemilky, bolesti boli preč, takže zrejme to boli ženské problémy.
a vysledky krvi aj mocu by som si vypytala urobila si kopie, nech mozes ukazat druhemu doktorovi pre nazor. udajne aj ked sa prevali crohnova choroba, zacina to niecim, co vyzera ako podrazdeny apendix.