uz o par dni ma caka zapis na vysokej skole a neskutocne sa toho hrozim.odjakziva som ticha a mam rada mensiu spolocnosti,vzdy mi stacila v triede jedna kamaratka a boli sme taka nerozlucna dvojka.neviem nejak zapadnut do kolektivu a ani som nikdy netuzila byt vo vacsej skupine ludi.preto som si aj vybrala skolu kde nebudem na intraku,ale budem dochadzat.uz len to je pre mna katastrofa,pretoze autobus/vlak bude plny mladych ludi a ja som velmi hambliva.problem je aj v tom,ze vyzeram dobre,cim sa nechcem chvalit-no to je zvycajne kamen urazu.chalani nadbiehaju alebo si myslia ze som namyslena,no ja som len ticha.kamaratky si najst neviem,zeny su zakerne a zavistlive,co sa mi osvedcilo aj u kamaratky zo strednej o ktorej som si myslela,ze sme najlepsie kamaratky.preto sa bojim ze ma nezoberu medzi seba a bdu sa tam skupinkovat.bojim sa nahlas vyjadrovat svoj nazor,ze budem zosmiesnena.ze si povedia ironicky ,,ta hviezda,, alebo nieco podobne..som tiche dievca ktore ma najradsej pokoj a knihy,aj ked si ostatni o mne mozno podla vyzoru myslia ze som nejaka pipka. trochu som sa rozpisala,pointou je teda to,ze som si vzdy myslela ze vysoka skola je o tom-prist do nejakej triedy,sadnut si,vypocut prednasku a ist domov,chodit na testy..zarazilo ma uz len to ze sa tam aj ustne skusa,alebo ze medzi jednotlivymi prednaskami budem mat mozno aj hodiny casu a nechcem ho nejak travit s ludmi tam...takisto imatrikulacie a podobne veci co som myslela ze uz som nimi davno presla,nenavidim to !!! najradsej by som sla studovat externe,no paradoxne idem na psychologiu a ta sa externe neda..ak raz ukoncim skolu nebudem mat problem rozpravat sa s ludmi ako psycholog,no s rovesnikmi v skole s tym mam problem, urcite ma niektori pochopite.preto by som chcela vediet co najviac o vysokej skole,co take ma tam este caka,co asi nezvladnem.
Nastupujem na vysku-neviem ako to psychicky zvladnem
No, tvoji známi asi vedia prečo si o tebe myslia, že si nafúkaná krava. Budeš mať ťažký život na VŠ a asi sa nebudeš musieť strániť spolužiakov, ale oni sa budú strániť teba. Och, kam sme sa to dostali, keď budú psychológiu študovať psychicky narušený ľudia?!
To si podla mna posrala.
Mala si ist na intrak/privat a nie dochadzat. To chcem vidiet to nadsenie ked budes musiet cakat styri hodiny na cviko.
Ked si o tebe druhi myslia ze si pipka, tak asi chodis oblecena ako pipka, nie? Neobliekaj sa ako pipka a nebudes pipka.
Nijakej vs aktivity sa nemusis zucastnit ked nechces.
Distancovat sa od spoluziakov, hlavne od tych vo vyssom rocniku je dobra kravina. To si teda tu skolu vydres, vela stastia.
Dievča, Tvojím jediným problémom je asi viac sebavedomia ako je zdravé.
To, aký budeš mať rozvrh závisí hlavne od toho, či ho budete mať pevne stanovený fakultou, alebo si ho môžete regulovať. Čas medzi prednáškami, alebo seminármi sa dá tráviť aj zmysluplnejšie ako sedení v kúte, napr. návštevou študovne, knižnice.
V autobuse a vo vlaku sa môžeš venovať príprave na semináre alebo sa hrať s mobilom.
Na VŠ bude každému jedno, čo Ty robíš a či sa s nimi kamarátiš, alebo nie. To, že budeš vkuse outsiderom, bude na škodu jedine Tebe a nie ostatným - s Tebou sa nebudú deliť o materiály, informácie a pod..
Povinné sú jedine semináre a cviká, na niektorých univerzitách aj poniektoré prednášky. Nejaké extra aktivity povinné mať nebudeš a zvlášť nie v 1. ročníku a do ostatných sa treba dopracovať.
mozno su moje obavy zvelicene, je jasne ze kazdy sa pred niecim novym aspon trocha boji. no je to prvykrat v zivote co idem niekam ,,sama,, ,teda nepoznam nikoho kto tam ide a je to pre mna prirodzene velka vec. najviac sa bojim prave toho,ze budem mat medzi jednotlivymi hodinami velke volná. chcem tam byt co najkratsie a ist domov. myslite,ze sa da urobit rozvrh tak,aby som mala hodiny po sebe? je to realne ?
ale coho sa tak bojis? Ako pises- bude to ine, ako na strednej. Ano, bude to lepsie. Tu nebudes musiet povinne ostavat neustale na kazdej hodine, cely den, ak budes mat medzi predmetmi hodinove okna, nemusis cas povinne travit v skole, ale pojdes do kaviarne, parku alebo si budes niekde citat. Mozno prvy rok bude narocnejsi, ale urcite budu aj dni, ked nebudes musiet vobec prist do skoly (alebo budes mat len jednu-dve hodiny). Ved je to uplne super, konecne poznas, co je to volnost :) a ty si myslis, ze vsetci tam budu tvorit "skupinky" a ty ostanes sama? Podla mna sa bojis zbytocne. Obavy tam bude mat urcite aj viac dievcat a casom sa das do reci s nejakymi, ktore ostanu mimo "skupinku".. cestovania sa nemusis vobec bat, mozes si citat, alebo sa hrat s tabletom, mobil atd.. :)
pixel studoval si psychologiu ? :) ak hej uvitala by som aj nejake rady od skuseneho :D ohladom narocnosti a pod. vetu o prezivani si pamatam aj ja ale zo strednej :D
ja som na vš nesla, takze netusim... ale kedze psychologia takze nejake aktivity tam zrejme budu.... musis sa s tym zmierit ked si si taky odbor vybrala.....
Však sa nemusíš prezentovať výzorom ako star. Šaty ťa môžu aj zamaskovať.
Ja si zo psychológie pamätám už len jednu vetu: pamäť je odrazom minulého prežívania a správania vo vedomí človeka:-)
to bol len priklad,mozno zly, to mi nejak nevadi..ale cely ten priebeh skoly,neviem co mam cakat,dufam ze to nebude ako na strednej -same aktivity,udalosti.. proste si to chcem odsedet odist a doma sa ucit
skus si toho psychologa aj z pohladu pacienta...
akoze neviem coho sa bojis v takom vlaku? vojdem do vlaku, sadnem niekde ro rohu a čumím z okna, väčšina uz mate v mobile net, alebo citaj knihu a druhy ta zaujimat nemusia...