Zubna proteza v mladom veku

zuzikan

ako si si zvykla? ja mam tiez 37 a uvazujem o vytrhani zvysnych 20 zubov - v dost zlom stave - v celkovej narkoze a nasledna celkova proteza, uz som bola na konzultacii, takze momentalne som vo faze rozhodovania, ci do toho ist. coho sa bojim asi najviac, je poextrakcna bolest, netusim, kolko dni bude bolest "na tabletky", ci budu stacit bezne volnopredajne analgetika a tak... po OP by som dostala aj ATB. no a potom ta proteza - ako dlho Ti trvalo, kym si prekonala davivy reflex a zvykla si s protezou fungovat uplne normalne, skratka zzit sa s nou? ja by som mala celkovu vyberatelnu hornu i dolnu. Ty to mas ako?

Milli 33

Ahojte ludkovia potrebujem poradit,mam33 rokov,parodontitidu a prichadzam pomaly o zuby,teraz sa mi knišu predne dva zuby na spodnej čelusti a rozmyšlam že si dam vytrhnut všetky zo spodnej časti a nahradit protezou,stihne mi to zubar vyhotovit do novembra?

multikára

Ja som mala už v 15. protézku s jedným zubom, asi v 30. bolo už tých horných zubov viac a v 40. už komplet hornú aj spodnú protézu. Zvykla som si veľmi dobre, sem tam nejaké otlaky od hryzenia tvrdých vecí - orechy a pod. U mňa to išlo postupne, preto som nemala žiaden problém a hlavne som chodila do práce medzi ľudí, tak som chcela vyzerať dobre a to mi veľmi pomohlo. Musím ešte povedať, že nikdy, ani zamlada,som nemala také pekné zuby ako teraz. Nebol ani problém pri bozkávaní a ani pri ničom inom. Možno som mala šťastie na dobrého zubára a zub. technika.

Marierita

Ja mam od mája,mam 37 rokov a zvykla som si hned,papala som asi po mesiaci vsetko,zacala som tak opatrne,predsa,treba sa naucit ako zuvat a tak,s bozkavanim myslim tiez nieje problem.Zo zaciatku som chodila este castejsie k zubarke,lebo moze niekde tlacit tak bolo treba upravit.Tak drzim palce a napis ako si zvykas.