Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Posmech kvôli zubom

Príspevok v téme: Posmech kvôli zubom
axi

Ahojte,máme s priateľom jeden problém-teda on má problém a trápi to i mňa.Ide o to,že ma naozaj veľmi škaredé zuby a veľký predkus.Vyznie to smiešne,no on má naozaj ,,zuby vonku,, .. sme spolu už dlho a veľakrát bol terčom posmechu,hambí sa za to,dlho nosil i strojček a nepomohlo..nechcem pôsobiť namyslene,no mňa denne oslovuje množstvo mužov,obzerajú sa po mne na ulici,píšu mi a neraz sa mi stalo,ked som išla s priateľom,ako povedali ako môže byť taká pekná s takým špatným..často mi písali z anonymných facebookov a pod. ako s ním môžem byť,vždy narážali na toto.dokonca priamo jemu jeden anonym poslal fotku populárneho kofola psa Ftefan..alebo že sa ma drží pretože by ho žiadna iná nechcela a čo ja na ňom vidím ked môžem mať hocikoho..Možno sa cítili porazení že ,,takýto,,ma má a oni nie.. no Môj priateľ je pre mňa najkrajším a nebyť tohto,vyzeral by snád dokonale.Nikdy som mu nepovedala ani nenaznačila že ma to trápi,nechcem mu ublížiť,no vidím že ked niekam ideme alebo sa s niekým rozprávame snaží sa zakrývať si ústa alebo schovávať zuby..Zo začiatku nášho vzťahu bola proti aj moja mama,pretože pre mňa samozrejme chcela len to najlepšie a neraz mi pri hádke vyhodila na oči,ako sa môžem s ním bozkávať,že fuj..bolí to aj ked priateľky alebo niekto povie,ako sú pre nich na druhom človeku dôležité zuby a pekný úsmev.Ja sama mám pekné biele zdravé zuby ktoré mi veľa ľudí obdivuje ale mne to na mojom priateľovi vôbec neprekáža,ide iba o to,akí sú ľudia hnusní a zákerní..preto sa chcem spýtať,či má niekto podobný problém.Pretože dnes si už dáva robiť zuby snád každý tretí človek,je to normálne,no neviem ako by to bolo v jeho prípade,ked ako píšem má výrazný predkus. či je potrebná nejaká operácia a pod.

celebrita FB

Predkus: niekomu stačí strojček, niekto potrebuje operáciu.
Zdravie zubov: nielen na prehliadku, ale aj na opravu zubov treba ísť. Napríklad taký hnisavý vačok, to dokáže narobiť tooooľko problémov, nebudem rozpisovať, vygoogli si v AJ a v NJ, v iných jazykoch, hľadaj v knihách.
Hnisavý vačok vznikne, kedˇ lacný zubár, ktorý nevie zrongtenovať v rámci prehliadky medzizubné priestory, pre svoje zastaralé pracovné metódy neodhalí skrytý medzizubný hlboký kaz. Lebo prehliadka sa robí štýlom "čo oko nevidí, to tu zaručene neni". Zub je v medzizubnom priestore dlhé roky citlivý napríklad na studené, pacient to zubárovi aj povie a zubár mu len flegmaticky odvetí, že tam nič nemá. Pacient zubárovi uverí a myslí si, že má zuby zdravé, len citlivé. Pritom mu ale pomaly a isto odumiera zub sám. Z toho kazu, ktorý už dávno postihol aj nerv. Potom sa mu pri ďasne vytvorí hnisavý vačok a vypadne mu stará plomba. Vytláča si sám hnis. Zubár znovu zaplombuje, plomba zase vypadne. A tak sa to opakuje celé roky, až sa zub vytrhne. Ale že aké baktérie a všetko možné, koľko hnusu sa z toho hnisavého vačku dostalo za tie roky pacientovi do organizmu, to chudák môže byť rád, že vôbec ešte žije. Následkom toho môže dostať infarkt, mŕtvicu, zhoršenie cukrovky a rôzne zápaly... je toho dosť, nechcem sa príliš rozpisovať.

bagration

skus mu to vysvetlit pekne po lopate. Pokazene zuby nie su len estetickou zalezitostou. Velmi ovplyvnuju aj zdravie. Mozno o tom nevies, ale za urcitych okolnosti sa zubny kaz moze prenasat aj z osoby na osobu (pri bozkavani). A hlavne prenho mozu byt zubne kazy aj velmi nebezpecne. Pises, ze sa s tym velmi trapi namiesto toho, aby navstivil zubara. Raz dostane taky zapal, ze moze rovno pod noz. Mam znameho, ktory nebol asi 10 rokov u zubara. Nikdy som nerozumel, ako ho moze manzelka pobozkat, ked mal fakt hnusne zuby. Ale k zubarovi by nesiel. Az raz dostal taku infekciu, ze mu doslova opuchla tvar, ale uz bolo neskoro. Vtedy by aj bol siel k zubarovi, ale najprv musel dva tyzdne uzivat silne lieky, az potom mu to opravili. Skoro mesiac trpel jak pes. Preto mu vysvetli, nech s tym nieco robi. Pre svoje, aj pre tvoje zdravie. Nikdy by som sa nikomu neposmieval, ale v dnesnej dobe mat pokazene zuby u mladeho muza je naozaj hanba.

axi

Leuska samozrejme sa boji aj injekcii :D no snad sa raz ku tomu odhodla,mne osobne to az tak nevadi,keby byvame na opustenom ostrove vobec to neriesim :)
bagration - byvame v malom meste takze tu sa nic len tak nestrati .ano zuby ma zial aj pokazene,ma s nimi chudak stale problem,bolia ho,kazia sa..ale ist zubarovi je pre neho strasiak,ledva ide na prehliadku..tak neviem ci na to kasle a je s tym vyrovnany..nikdy mi nepovedal ze sa za to hambi,lebo sa to hambi asi povedat aj mne.proste to berieme ako to je,akoby ani nic nebolo.lebo narovinu,beha tu vela ludi usatych,nosatych,s krivymi nohami ci vyrazkovitou tvarou a ludia to az tak neriesia pretoze je toho viac,no akonahle je nieco co je skor neobvykle,riesia to.. hlavne ked vidia peknu babu so skaredsim chalanom a opacne.

bagration

ked pises, ze ma skarede zuby, tak tym myslis okrem predkusu aj pokazene zuby? Inak z tvojich viet citim, ze aj teba to tak trochu trapi. Ale ak si s tym zmierena, nie je problem... reakcie okolia si moc nevsimajte, ludia dokazu byt riadne svine. By ma zaujimalo, v akom meste to byvate, ze tam je taka koncentracia zlych ludi.

Leuska123

...ja by som tiez nevedela ako to vysvetlit jemne a nedotknut sa, aj keby som velmi citlivo pristupovala.. ale byt nim, urcite by som vyhladala odbornika, oni uz vedia, maju aj horsie veci..

axi

nechcem ho nejak uraziť,aby sa citil menejcenny a mal pocit ze sa mi nepaci a ze nie je dost dobry. zatial si to ani nemoze dovolit,ale do buducna sa o tom urcite porozpravame ,ved to nie je hamba a zuby si uz dava robit hocikto-no on sa velmi boji bolesti a neviem ci ho presvedcim,ze sa to urcite da aj bezbolestne

Leuska123

teraz je hrozne vela smile klinik, byt nim, investovala by som do seba, ak na to ma... to je na cely zivot a zuby su zaklad prveho dojmu... este mu to slusne vysvetlit...

Leuska123

citujem "Ak rozdiel medzi jednotkami a dvojkami nie je príliš veľký, dá sa upraviť zábrusom v rámci skloviny. Treba si ale uvedomiť, že pri skrátení jednotiek dôjde opticky k ich rozšíreniu, pretože sa zmení pomer šírka/výška...
Iným riešením by bolo predĺženie dvoják pomocou fotokompozitu alebo faziet, čím sa opticky zmenšia jednotky."

vela stastia...