V jedno mediu davali o nejakej ruskej poslankini ze je za zrusenie trestu za nasilie na zenach. Ze nasilie na zenach sa ma chapat ako prejav lasky muza voci zene. Ze nema byt trestane a ma sluzit ako vychovna pomocka na zenu ktora odmieta posluchat muza. Co vy nato? Suhlasite s tym? Ona sa riadi nejakym moralnym kodexom z uz neviem akeho storocia kedy zeny museli na slovo pocuvat muzov. Tss...
Nasilie na zenach ako prejav lasky?
Wrr, mozno sa skus spytat tych naozaj tyranych zien, co nech sa deje cokolvek, nadovsetko miluju svojich muzov. Tiez mi to pride ako uplny paradox, no fakt tie zeny riadne miluju svojich muzov. Zeby tie vnimali bitkou lasku??
Ale ako ja fakt niesom za ziadne nasilie,, mozno fakt len dat decku po zadku, ked zacne vrieskat, ale inak nie. A tiez vas vnimam za rovnocenne, ale zas vidis, teraz ked je ta rovnocennost, tak vztahy praveze nefunguju,, ale vtedy davno, ked muz bol hlavou, a dominantnym, tak vztahy drzali vzdy cely ich zivot. Takze je to fakt cele na hlavu. Vybojovali ste si rovnocennost, a vztahy uz prestali fungovat, funguju len na chvilu. Neviem no.
ja to beriem tak ze aj dnes ma kopa muzov ten nazor ze zeny su im podriadene a musia posluchat. Ze zena sa v spolocnosti stale berie ako menej schopna a na nizsom stupni hodnotoveho rebricka. Ci je to v rusku, v turecku, v tunisku, na arabskom poloostrove stale sa na nu diva ako na tu ktora patri k sporaku a do postele k muzovi. Je ale zarazajuce ze za nasilie na zenach ma suhlasny postoj zena. Ako sa pytam preco? Co ju k tomu vedie ze ma takuto nazor ze muz nasilne sa spravajuci k zene jej tym preukazuje svoju lasku. O akom nasilnom spravani je tu este rec aby sme ho chapali ako prejav lasky? Co si mozme pod tym predstavit?
Muž a žena sú si rovní a basta! Tajomstvo šťastného celoživotného vzťahu spočíva v obojstrannej ochote robiť kompromisy. Čiže aj muž, aj žena by mali byť rovnako ochotní sa prispôsobiť. Nie aby jeden len pískal a druhý len skákal. Kto svoju ženu bije, ten ju neľúbi, lebo bitkou sa láska neprejavuje. Bitka je prejavom nenávisti.
...do riti aj s takým zákonom, no tak keby to prišlo k nám, hneď by som sa dala preoperovať na muža. Na teplého muža, ktorý nikoho nebije :)
Ano, zdedili sme to po praľuďoch. Kedysi žena ako svadobný dar dostala úder do hlavy kyjakom, muž si ju potom za vlasy odvliekol ku svojej tlupe (to bola akože svadobná cesta), no a potom žena už vedela, že muž ju tak ľúbi, že bude s ním do konca života.
Ale ved urcite tam su aj nejake razne pravidla, hranice, ledy sa to povazuje za ucelne, a nie za tyranie, nie? Najskor ich len autorka zatajila, alebo ich umyselne media zatajuju, aby z toho zrobila velka veda ako vzdy... ved skor zapadne krajiny maju problem s vychovou, alebo deti sa vyhrazaju vlastnym rodicom, ked na nich siahnu rukou, ze zavolaju policiu, a aj sa to deje,,, na vychovu zien? Hehe, to mi pride vtipne, ale tak viete byt niektore riadne histericke,, ale urcite tam nebude predsa tolerovane, ak to bude az tak nasilne, ze vzniknu rany,, ale tak dospelych vychovavat uz skor nie, podla mna.... ale aj dospely ludia vedia byt riadne hlupy...
Ak je to dobrovolne, ze on je Dominant a ona Subinka, je to OK. Ludia praktizuju rozne BDSM praktiky. No iba ak je to na dobrovolnej baze zaujmoch zalubach poteseni rozkosi
Ovecka ,vies ty velke h o pravach v rusku, deje sa to v zapadnej europe, ze nejaki zaostali priselci znasilnuju zeny a urady im to toleruju a bude sa to len zhorsovat a ten nemecky psychopat v sukni to chce poslat aj sem a mozno bude potreba ist do ulic, aby tomu tak nebolo....inac by som bol zvedavy na zdroj, kdeze to pisali
Podľa mňa je nezmysel, aby to bolo tolerované.
To nemá s láskou nič spoločné. Je to prejav barbarstva a manipulácie. Násilie je prejav nevyzretého dieťaťa, ktoré nevie použivať rozum, miesto toho bije a zastrašuje blízkych. Nevie komunikovať, robiť kompromisy, uvažovať v ramci hierarchie. Násilie je zločin.
lol to akoze myslite vazne? myslim ze v rusku co sa tyka ludskych prav by sa takyto detajlik hravo schoval...