Zničila som dobré priateľstvo/nedokážem sa zmeniť

Príspevok v téme: Zničila som dobré priateľstvo/nedokážem sa zmeniť
:((

Dobrý deň, mám 18 rokov a mala som dobrého kamaráta cez internet, poznáme a píšeme si už 4 roky. Vieme o sebe všetko aj sme sa párkarát stretli, len bývame od seba ďaleko tak sa nemôžeme stretávať často. Vždy bol samotár a nikdy nemal kamarátky, len mňa. Mali sme súrodenecký vzťah, nikdy by som nechcela nič viac pretože nemám rada vzťahy, vždy skončia. Tak len čisto priateľstvo. Avšak z jeho strany tam bolo viac ale potom už nie pretože si v triede našiel kamarátku s ktorou sa predtým nerozprával. Ide o to, že ja sa neviem zmieriť tým že má inú kamarátku ktorej všetko hovorí a ešte aj môže byť s ňou v reále a ja nie :/ viem že je to odomňa hrozné ale ja sa neviem zbaviť toho pocitu :( pocit že sa zdôverí inej so všetkým a mne už nemusí, včera mi to bolo tak ľúto že som mu povedala zbohom :( nedokážem zmeniť svoje správanie, neviem čo mám robiť, bol to mô jediný kamarát už nikdy si nebudem hľadať iného kamaráta.

ANGEL-DEMON

si uvedom že vzťahy na dialku nemaju zmysel.. a druha vec možto si len ty myslíš že ho poznáš... lebo vieš iba to čo ti povedal.. keby si ho stretavala denne, videla ako sa správa v roznych situáciach, možno by si bola neprijemne prekvapená...

bagration

"urcite na mna rychlo zabudne ale ja asi nie"
no zrejme to tak bude. Aj ti to tu niekto pisal, ze ked si najde priatelku a zalubi sa, tak ty sa dostanes az na druhe miesto. Kedze si to neakceptovala, tak asi naozaj mozes ocakavat, ze na teba rychlo zabudne. Aj ja som si volakedy myslel, ze s kamaratmi v partii zostaneme stale tak az do konca zivota. Ale uz je to tak.. zvacsa kazdy ma frajerku, manzelku, deti atd.. stretavat sa mozeme aj nadalej, aj sa kamaratit, chodit spolu von, ale je to uz ine ako zamlada. A take, ake to bolo, to uz nikdy nemoze byt. Ludia sa menia, dospievaju. Niektori skor, ini neskor.

Pretoze ho milujem aj ked som sa snazila namyslat si ze to tak nie je :/ pametam ako mi este kedysi povedal aby som mu sla na stuzkovu, teraz tam pojde s nou. Ono je to tak ze v ich triede su traja chalani a ostatne su baby. Asi 17 ludi je v triede a vsetky tie baby piju alebo niekoho maju az na nu. Ked on je ako moja kopia ona ho nikdy nebude poznat tak dobre ako ja :( nechcela by som vztah lebo by som od ziarlivosti asi pukla ale ked s nim ostatnem kamaratka stale bude vo mne taky ten pocit :/ pre to som to ukoncila urcite na mna rychlo zabudne ale ja asi nie

celebrita FB

On neukončil kamarátstvo, ty si ho ukončila. A čo ti bráni znovu mu napísať?
Ja to vidím tak, že si bola voči nemu trošku žiarlivá a majetnícka v tom zmysle, že žiarliš, keď sa o jeho priazeň uchádzajú aj iní ľudia. To, že ty si introvert a jeden kamoš ti stačí, to ešte neznamená, že aj on je introvert a jedna kamoška mu stačí. Pravdepodobne on je extrovert a potrebuje mať okolo seba veľa ľudí a to ho robí šťastným. Lepšie je, keď sa introvert extroverta snaží pochopiť.
Nastupuješ do veku, kedy už budeš strácať jednu kamarátku za druhou, lebo každá si časom nájde frajera a zanevrie na teba, alebo už nebude mať čas. Zvykaj si. Je to normálna vec. Preto treba spoznávať ľudí a stretávať sa aj s inými, nielen s jedným, ale zároveň nežiarliť, keď v živote daného človeka, je jedno, že koho, nebudeš práve TY NUMMER 1. Nech by Nummer 1 bola iná osoba ako ty, no a čo? Nie je zlé byť ani Nummer 2, 3, 4, 5... Pokiaľ má človek človeka rád a minimálne si navzájom neubližujú, stále je to dobré :) Normálne sa mu ozvi a bav sa s ním aj naĎALEJ, ale rešpektuj jeho rozhodnutie, že si ťa sám a dobrovoľne v rebríčku svojich obľúbených osôb posunul na druhé miesto. A nerob z toho tragédiu, ale ber to ako normálnu vec :)

ANGEL-DEMON

na 18 rokov nie si dosť vyrovnaná... chod ku psychologičke...
lebo ked sa nevieš vyrovnať s takouto hovadinou ako budeš riešiť ked pride nejaka važnejšia vec... ked ta opusti tvoj buduci frajer, vyhodia ta z práce, niečo ti nevyjde...? pri tomto sposobe tvojho zmyšlania ti z toho prepne...
TY si nechcela nič viac... tak na čo mal s tebou strácať čas ked on chcel vzťah..?! Je choré viazať sa len na jedneho človeka,.. a bez neho aby som strácala zmysel života?! neexistuje!

bagration

ja osobne som nikdy nebol zastancom "online priatelstviev" ani "online zoznamiek" ale rozumiem, ak sa takto kontaktuju dvaja samotari. Prosim, neber to osobne, ale na zaklade tvojich viet usudzujem, ze tiez si samotarka (alebo introvert, ak ti to viac vyhovuje). Nemas ziadneho ineho priatela, alebo este lepsie- priatelku odtial, kde byvas? Urcite by ti nebolo tak smutno. Este jedna vec. Pises, ze mas 18 rokov a predpokladam, ze aj on. Ak sa poznate 4 roky, tak ste boli teenageri, ked ste sa spoznali. Vtedy ta este nebral ako zenu, len proste ako kamaratku. Ale dospel. A chce nieco viac, ako len platonicku lasku na dialku. A podla mna vobec to neznamena, ze by ti nikdy nenapisal uz, alebo sa s tebou nezahral. Musis len mat trpezlivost a pochopenie nato, ze on si hlada aj lasku. Nemozes mu vycitat, ze si hlada dievca, je to uplne normalna vec vo vasom veku (vlastne aj v mojom :D). Urcite by neobetoval priatelstvo s tebou, len aby si nasiel inu. Ale musis tolerovat, ze bude chciet byt aj so svojou priatelkou. Preto som pisal, aby si mu dala sancu a nesnaz sa mu do toho zasahovat, lebo nakoniec on tebe da kopacky a to nadobro.

viem že si nájde dievča, ale bude pre mňa taký hrozný pocit, že už si nebudeme mať čo povedať, jednoducho to skončí tak či tak a ja sa nedokážem s tým zmieriť; už nikdy sa mi so všetkým nezdúverí, už nebude mať čas aby sme hrali našu obľúbenú online hru, už nikdy sa asi nestretneme :/

bagration

pozri, aj ked byvate od seba daleko, on by podla mna casom za tebou prisiel. Aspon si to myslim na zaklade toho, ze chcel nieco viac (ako si pisala). Ale ty si mu ani nedala sancu a on si zacal hladat partnerku "o dom dalej" a nasiel si ju. Aspon zatial mozno len kamaratku, casom ale urcite viac. A preco ziarlis? Ved nemas na to ziadne pravo. Ty si myslis, ze on kvoli tebe ostane natrvalo sam a bude mat len platonicky vztah s tebou na velku dialku? Alebo by svojej buducej partnerke/manzelke nemal hovorit svoje osobne veci a tajomstva? Nerozumiem ti, ale vobec. Bud sa s tym zmier, ze si chce najst priatelku, alebo ho nechaj tak.