Ahojte, len 10 dni uzivam antidepresiva a rapidne mi zacali padat vlasy. Posledne obdobie som mala dost stresujuce a neviem ci to moze byt tym alebo liekmi..nemate niekto skusenosti? Nejake rady prosim?
antidepresiva a padanie vlasov
Nicky ba: a ako dlho si AD brala?
Ludia verte, ze sa z uzivania antidepresiv vobec netesim, ja sama som cely zivot bola proti liekom a hladala alternativa, ale zial nic nepomohlo a uz sa to nedalo zvladat (uzkost a panika) takze toto je pre mna poslednim riesenim, ktore dufam pomoze a nijak neuskodi.
Byť tebou by som riešila problém prečo musíš brať antidepresíva, nie kupovanie si doplnkov na vypadávanie vlasov....
Pretože časom môže byť vypadávanie vlasov ten najmenší problém. Antidepresíva majú fatálne škodlivé účinky na ľudský organizmus. A píšem to z vlastnej skúsenosti...
Tiež som mala stresové obdobie a vlasy padali neuveriteľne (ešte predtým ako som začala uživať AD ). Či padali aj počas užívania si nepamätám keďže som ich mala aj týždeň mastné v drdole a bolo mi to jedno. Až keď som tabletky vysadila, prestala sa stresovať, zmenila stravu, doplnila si vitamíny ( ovocím, zeleninou, orechmi ) vypadávanie prestalo a zlepšila sa mi kvalita.
Tiez poznam cloveka, ktoremu z cipralexu velmi padali vlasy. Mne nepadali, ale zas mi to pecienku naclo. Uz by som to nikdy do ust nedala a lutujem, ze som to neriesila vtedy inak ako tymi sprostymi SSRI tabletkami.
dakujem za kazdu radu, kupila som v lekarni sampon aj tonikum proti vypadavaniu vlasov. Uzivam asi 5 dni, vlasy stale hrozne padaju ale dufam, ze coskoro prestanu.
A inak Leuska123 to je zaujimave tvrdenie, tiez som prave myslela ze to bude tym, ale vela ludom z AD vlasy nepadaju tak potom nechapem..
Nie som odbornik, ale anxiolitika a antidepresiva asi tiez sposobuju relaxaciu svalstva a mozu vlasy vypadavat preto, ze sa jednoducho z vlas. folikulu "uvolnia"?
kup si REVALID je to osvedčený liek na padanie vlasov.. prvy mesiac 2-2-2 TBL ako je aj v letaku ..hned ti prestanu padat....
Život každého človeka má aj vedľajšie účinky, nech robí čokoľvek. To vypadávanie isto prestane, len treba trochu počkať a vydržať a nemať strach.
ja beriem antidepresiva uz roky a vlasy mi nepadaju. Mas to zo stresov a preventivne si kup v lekarni triaktivin tonikum.
začnu ti padat aj z antidepresiv,... potom priberanie, AD ti odrovnaju stitnu zlazu, pečen....a to nie su len konšpiracie ale fakty a skusenosti ludi ktory su psychiatricky pacienti...poznam takych...
Podľa je to skôr tým stresom ako tými antidepresívami.