Tehotenstvo a vysoká škola

Príspevok v téme: Tehotenstvo a vysoká škola
alexanderado

Dobrý deň.
Rád by som sa vás opýtal či poradiť si od vás nechal. Je to trochu netradičné :). Pred nedávnom som skončil strednú školu a idem po dlhom boji ma prijali do Prahy na univerzitu ale pritrafilo sa čosi z priateľkou. Ona síce už nechce pokračovať študovať na výšku končili sme totiž spolu. Lenže moja stredná škola mi je nanič bez školy vysokej a úroveň škôl bohužiaľ na Slovensku je taká aká je. Naši rodičia skoro odpadli keď to počuli ale dohodli sa dáko že by som mohol ísť študovať ale spolu už čoskoro zo svojou ženou do Prahy i maličkým a prispejú nám trochu viac koruniek. Nebude to žiaden prepych ale potom keď ju dokončím teoreticky mať nadpriemer. Ona si nájde vravela prácu/brigádu popri materskej a ja tiež ale trochu mám strach či to zvládnem vyštudovať a vychovávať dieťa 5 rokov :D .
Má tu niekto také skúsenosti alebo niekoho takého pozná. Častejšie viem to býva opačne a preto sa pýtam.
Ďakujem za každú radu.

bagration

celebrita FB
ja som to pochopil skor tak, ze si to naplanoval tak, ze studentske roky mu nic neprekazi a 5 rokov bude dostava vreckove a priatelka pojde pracovat. A on bude len studovat a pomoze s dietatom. Je pekne, ze si dieta nechaju a vychovaju ho, ale podla mna by mal hlavne on ist do prace a studovat externe a nie priatelka. Miesto priatelky je pri dietati a nie niekde na brigade. Ved koniec koncov, dostudovat sa ked tak da aj o niekolko rokov neskor.

celebrita FB

Nevzdaj sa možnosti študovať a nehanbi sa prijať pomoc od rodičov. Nenapísal si, čo ideš študovať a či sa to dá aj externe. Jednak môžeš študovať externe, keby sa dalo, ako ti tu už radili, a jednak môžeš popri dennom štúdiu brigádovať. V čase skúškového obdobia by si mohol priateľku s bábätkom poslať na návštevu k rodičom/svokrovcom, nech si z malého tiež trochu užijú :) Vtedy budeš mať pokoj na učenie :) Rodičom sa po skončení školy nezabudni poďakovať za finančnú pomoc, bez ktorej by si nebol tam, kde si. Napríklad peniaze vrátiť, myslím po doštudovaní, keď už budeš "pán", alebo si rodičov na staré kolená doopatrovať. Oceňujem, že si sa k veci postavil zodpovedne, za to máš odo mňa veľkú pochvalu. Tvoja priateľka môže byť šťastná, že našla svedomitého muža, ktorý sa postavil k veci ako správny chlap a neušiel pred zodpovednosťou. Romantické požiadanie o ruku by to len spečatilo :)
Apropo, po tvojej promócii sa zase môže tvoja priateľka prihlásiť na externé štúdium na tú istú školu. Napríklad bude mať po tebe knihy, vypracované otázky, dobré rady ohľadom školy a profákov, skúšok... Škoda by bola to nevyužiť. Hlavne držte spolu, lebo niet nad súdržnosť :) veľa šťastia :)

ANGEL-DEMON

ja som alergicka na reči typu "pritrafilo sa" "nehoda"
to akože spadla na ko*ko*t ktorý akurát striekal?! v 21 storočí nechápem... ked je niekolko možností antikoncepcie...
keby ludia riešili radsej prevenciu nemuseli by potom bojovat a trapit sa s nasledkami... a mate sakra stastie ze vam rodicia pomozu... lebo co by ste robili bez nich... a druha vec nespoliehaj sa na to... hned ako si to zistil si si mal najsst prácu a studovat pekne krásne externe...

bagration

pises o tom, ze rodicia "trochu viac prispeju" a priatelka si najde brigadu. A ty nic? Ved to ty musis zaopatrit rodinu. Ano, poznam nejednu osobu, kde studovali (aj obaja) a starali sa o dieta. Ale minimalne muz studoval externe, aby pracoval. Nesmies byt pohodlny, teraz je cas na zodpovednost. Nemozes ratas s tym, ze "o 5 rokov dokoncim skolu a budem pan"... takto to nefunguje. Nemusis ju vobec o 5 rokov dokoncit a nemusis si ani hned najst robotu.