Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

bolesť po vytiahnutí nervu zo zuba, zápal ?

Príspevok v téme: bolesť po vytiahnutí nervu zo zuba, zápal ?
ferihitka

dobrý deň,
10.8. mi zubárka vybrala nerv zo zuba, mala som bolesti a mierny opuch hore na liciakoby pod okom, bolest oka, spravila síce rtg, ale nič tam nebolo vidieť, žiadny zapal,hnis, nič.ale usúdila, že to asi bude tak najlepšie, vytiahnut z neho nervy,kedze najviac ma bolel na poklepkanie jeden,bolesť ako svina, nedala mi atb, povedala, ze netreba, vytiahla ,vyčistila, dala tam hojivu vložku ci co to, nieco plomba,ale neni to plomba.potom som šla na dovolenku k moru, 4 dni neznesitelna bolesť, najma,ked som sa slnila na slnku, zila som na ibalginoch, ktore moc nepomáhali, no nakoniec pomohli. potom zrazu ustupila,prestalo to.az pokial som neprišla domov. Doma ma opat začalo to pobolievat, najprv mierne, potom silnejšie, potom trhane, potom hlava ma začala bolieť, moj zubár ma dovolenku, dojde az 14.9. a slubil, ze mi to este precisti a vylni kanaliky.dovtedy však neviem,ako to vydržim, či mam ist k inemu a platit velke prachy za akutne osetrenie,ci co ,neviem, bojim sa,aby sa to nahodou nezapálilo,alebo co,na pohotovost zatial ist nechcem. ked sa na ten zbu pozriem volnym okom nič tam nevidim divne, opuch neni, cerveny neni, ja neviem..:(:(:(ale bolesti divne. take ..zvlastne, najma ked si cistim zuby, na skus,alebo otvoriť viac usta mi robi problém ,akoby az cela sanka ma bolela, resp bola stuhnutá ci co.take divne to je..
zubarka ešte nacrtla vtedy,ze by sa mohlo jednat aj o zapal dutin, ale ten sa nepotvrdil.ja nechápem,co sa deje so mnou, mali ste to aj vy tak ?co mam s tym zubom robit ?stacia anagetika dovtedy,kym nedojde zubár ?

Asik

Tak skus s krajcirskou ihlou spendlikom, musis uvolnit ten tlak vlozky a uz nebudes trpiet.Este ma napadla zubna pohotovost ist tam nech ti to vyberu

ferihitka

joj,keby som tak mala ihlu doma :DDD by som si to aj vysprtala..ale nemam take nič..len striekacku,a to mi je na dve veci...neviem,co s tym spravim,ono to ma take fazy..jeden den to boli cely den ako slak, na druhy den nič,a tak vkuse dokola..ale cakat s týmto,to je priserne baby vazne ...ze neviem,kedy ma to totálne chytí :(

celebrita FB

Na ranu pomáha vyplachovanie Curaseptom. Nezľakni sa, keď ti od neho zožltnú zuby, lebo dosť farbí. Žltý povlak zo zubov po zahojení rany odstráni dentálna hygienička. Pokiaľ máš zápal, tak potom treba ísť k zubárovi, môže to byť infekcia. V prípade infekcie ti zubár vyčistí ranu a potom by sa to už malo pekne zahojiť rýchlosťou blesku.

Asik

Ferihitka vyber si tu vlozku vysprtaj najlepsie keby si mala injekcnu ihlu a stou pomalicky popovolovat .A bolest ti ustupi.Doktorka ti dobre poradila vybrat vlozku v pripade bolesti.

ferihitka

angel-demon práveže nie, on si otvára po dovolenke novu uplne ambulanciu v inom meste, a tak ho nikto nezastupuje:( zialbohu...otvára si az toho 14.9. novu ambulanciu, a dovtedy nič...pracoval na jednej klinike, cize totálne pass..
lenže teraz neivem,co mam s tym zubkom robit..ocko ma z neho boli asi, a celá cast tvare :( ach jaj...neviem,ci vybrat tu vlozku,ci co....

ANGEL-DEMON

ferihitka... lenze počas nepritomnosti tvojho lekara kym ma dovolenku ho musí! niekto zastupovat a tam platit tiez len tolko ako u svojho budes..si zisti... lebo moj zubar ked ma dovolenku tiez ho zastupuje iný lekár sice vo vedlajsom meste ale..

ferihitka

rozmyslam, ze si to sama nejak vysparam tu ""vlozku"", nech sa to vetrá samo..aj mi doktorka tak radila,ale neviem čim..aby som si tam infekciu nezaniesla..lebo bolí to no..:/ take divne bolesti..skor tlak...ale hrozný..tak preto sa pytam, ze ci je to bežné,a treba len tu vlozku dat prec/ nieco akozuvacka/,alebo co s tym je...lebo zse az taka opuchla nie som, ani nič na tom zube nevidno...len mam bolesti no...
a myslím, ze 70-100 e neni par korun..preto chcem počkat na svojho zubára,lenze ten ordinuje azzzzzzzzzzzzzzzz 14.9. tak mam stresy dovtedy,čo bude..
lenze ak si to ja sama vysparam tu vložku a otvorim si zub..neviem neviem..ci sa to hned nema cistiť..a ci nahodou sa mi tam mikroorganizmy nezanesu,alebo co.

ANGEL-DEMON

mne sa stalo ze mi vybral nerv, dal mi tu vložku liečivu" a po 10 minutach ako sme dosli domov som sla zdochnut od bolesti,.. az do oka mi tahalo... hned som sla nazad a vlozka musela ist von... a ostal otvoreny, potom uz nebolel... pokial bol otvoreny... no zial presiel rok, zub sa mi rozlámal nedal sa uz zachranit dala som ho vytrhnut a mam pokoj....

Nicky ba

To ta na tom boli, ze je to zakryte. Uvidis, ze ked ti to otvori a vycisti, tak sa ti ulavi. Ja som toto zazivala s jednym zubom, tristvrte roka mi ho nemohla uzavret, zakazdym som chodila ne cistenie a ked mi tam chcela dat daku vlozku, tak musela ist za par dni prec, hned opuch a bolesti jak svina. A potom sa to nakoniec podarilo a to som uz bola rozhodnuta, ze si ho necham vytrhnut, nech mam klud. Bude to dobre, neboj.

Najčítanejšie články