Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vrcholový Extrémista

Príspevok v téme: Vrcholový Extrémista
Foreigner

Dobrý večer všetkým.

Viete... Dostali sme sa do dosť ťažkej životnej situácie. Viem, že by som to nemal takto vyťahovať na verejnosť, ale inak to nejde. Nehovorí sa mi to ľahko, ale... Ide o MÔJHO OTCA.

Môj otec je z Indie. Na Slovensku žije už 17 rokov, ale stále si nie je schopný nájsť prácu. Prvé štyri roky nič nerobil. Potom si však v roku 2004 s mamou zakúpili reštauráciu Taj-Mahal, ale to netrvalo dlhšie ako tri roky. Môj otec bol IDIOT, a preto reštaurácia skrachovala. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sa moja mama s otcom rozviedla.

Odvtedy je môj otec nezamestnaný. Mama odišla do Francúzska, otec zostal, a ja som išiel bývať k babke a dedkovi. Avšak, bývam u nich DOTERAZ. Od zimy roku 2011 začal otec robiť všelijaké ,,kšefty". Neustále nám tvrdil, že mu má výjsť nejaký ,,miliónový obchod". Tiež mi sľuboval hory-doly. Prvé dva roky sa mu dodržiavanie sľubov išlo ako na horskej drahe - Raz dodržal, raz nie. No rok na to to išlo rázne dolu vodou. Od roku 2014 začal cestovať hore-dole, a tak na mňa nemal vôbec čas.

Už-už na jeseň toho roku sa začali prejavovať jeho finančné problémy. Došla nám exekúcia vo výške 1000 eur a mne hrozilo, že sa s ním už nestretnem. Už vtedy sa začala preukazovávať jeho nezodpovednosť, klamstvo a ľahostajnosť.

Teraz SÚČASTNOSŤ. Začal jazdiť s POŽIČANÝM Audi COOPER-om a ďalej ,,kšeftoval". Namiesto toho, aby si našiel nejakú prácu, čaká, kedy mu tie jeho ,,obchodíky" nasypú peniaze. Nič nerobí len sa doma vyvaluje, zatiaľ čo my musíme strpievať jeho problémy! Presne takto to robí už DEVÄŤ rokov.
Teraz niekedy v tomto roku sa rozhodlo, že sa jeho byt predá. Byt je prepísaný na mamu. Neskôr sa zistilo, že si naň zobral pôžičku TRIDSAŤTISÍC! Mama, babka a všetci sme naňho tak nadávali až sa z úst prášilo. Práve teraz riešime predaj bytu, no môj nezodpovedný debilný otec stále vymýšľa nejaké sprostosti. Nechce pustiť kupcu do bytu a mne stále prisahá, že mu má výjsť nejaký obchod. Teraz zas špekuluje, že chce, aby sa byt predal za 50tis. eur. Povedzte, kto sa má v ňom vyznať?
Tento nepodarený človek len večne KLAME. Riešac byt som si spomenúl na momenty, kedy ma oklamal. Je ich habadej, preto Vám prednesiem len tie najzaujímavejšie.

Keď som mal deväť rokov. CELÝ ROK ma sústavne klamal a robil zo mňa idiota. Jeho milenke a jej mame vybavil výlet do Thajska a mňa ODSOTIL. Hrozne som bol vtedy nazlostený a hystericky som naňho vrieskal. Povedal, že JA som sa mal ponúknuť.

Keď som mal dvanásť rokov. Mne, krstnému, jeho teraz bývalej priateľke a dokonca jej bratovi sľúbil výlet do Turecka. Stále básnil, ako nám bude výborne, a aké výborné služby nás budú poskytované. Lenže keď prislo na krájanie chleba, tak on sa nám obrátil chrbtom. Tvrdil, že je to veľmi drahé. Krstný, babka a všetci sme boli veľmi nazlostný a krstný celý čas kričal.

Teraz vo veku šestnástich rokov. Už celý rok mi sľubuje, že ma čaká ,,perfektný život". Sľúbil mi, že ,,sa ožením so Stallonovou dcérou, a že sa svadba bude konať na Hawaii". Stále mi tĺka do hlavy, že o dva roky ,,budem vlastniť veľké fitnes centrum, a že zo mňa za DVA MESIACE bude milionár". Dokonca mi povedal takúto sprostosť: ,,Adam! Ty kedy budeš chodit na vysoko, tak ty budeš mať NAJVEČÍ byto zo šetkých! Budes dostávat največí plat zo vsetky! A majitel ti bude platit vysoko a vsetko!" (Pravopis neberte vážne. Bola to len imitácia jeho šmatľavej slovenčiny.)

Okrem toho mi dĺži 3tis. eur z toho, čo mi má platiť 60 eur mesačne. Neplatí na mňa už ŠESŤ ROKOV, odkedy som u starých rodičov.

Dva roky som mal podozrenie, že mi na ňom niečo nesedí, a teraz sa mi to len potvrdilo. Celý ten čas ma klamal a robil zo mňa idiota. Ja naivný idot som mu ešte uveril! Ako som mohol byť celé tie roky taký sprostý! No čo už... Čas nevrátim. Dnes som sa rozhodol, že mu už DEFINITÍVNE prestanem veriť. Navyše to, že je chudák a žije na dlh, ma hlboko NEZAUJÍMA. Môže si za to sám, keď si ešte stále nenašiel robotu a mieni sa naďalej povaľovať a čakať, kým holub vletí do huby.

Budem veľmi vďačný za odpovede, názory či rady. Budete milí.

Tu je finálna destinácia. Escape!

Foreigner

Logicky prišiel na Slovensko v zime 1999. S mojou mamou sa zobrali tri mesiace po príchode na SVK, prvé tri roky žili u mojich starkých. Môj otec mal VEČNE telefón pri uchu. Predstavte si, že pretelefonoval taký kopec telefonátov, že starkým došiel účet ŠTRYDSAŤTRITISÍC korún! Áno, mojim starkým, pretože sme vtedy používali pevnú linku. Babka s dedkom teda mali čo robiť, aby to celé zaplatili! No našťastie im to o pár mesiacov neskôr zaplatil.

Neuveríte mi, ale toto urobil už z ČISTEJ DEBILITY. Cez mamu sa babky opýtal, prečo má radšej strýka (JEJ SYNA) ako jeho. No rozumiete tomu? No prečo asi? Prečo asi? Veď to si domyslí aj škôlkár! Akože toto bola maximálne debilná otázka.

Ešte keď sme na zimu/jar 2002 prvýkrát leteli do Indie, tak nám takmer celú cestu básnil, že ho na letisku v Indii čakajú ,,fanúšikovia z kriketu". Ah, zabudol som! Môj otec hral profesionálne kriket za Indiu a neskôr za Austráliu. No ale keď sme prišli na letisko, tak oňho nikto NEZAKOPOL. Veď žiadni fanúšikovia tam neboli! Oklamal nás.

Vtedy som ešte nedokázal tak vnímať ako teraz. Veď som bol ešte batoľa. Dokonca v niektorých prípadoch som ešte nebol na svete. Ale tieto historky viem, pretože mi o nich povedala babka. Jendoucho už VTEDY sa začalo ukazovať, že niečo na ňom nesedí.

Magy

Povedal by som, ze typicky pripad stratenej duse. On je zjavne srdcom ind a tu sa v podstate stratil.
Niekto by mozno povedal ze je to jednoducho obycajny prizemny chudak a spekulant, ale toto jeho spravanie odniekial prameni. Tazko povedat aky bol predtym, nez si sa narodil, ked si to tvoja mama vzala. To by si sa mohol porozpravat s nou. Ak po prestahovani na Slovensko to s nim postupne slo dole vodou, je situacia zrejme jasnejsia - strata stability osobnosti v dosledku zmatku v kulturnej a socialnej oblasti. To, co robi, je potom len dosledkom zmatku v dusi. Je ako strateny pes, ktory sa snazi v panike najst svojho milovaneho pana ale pokuse kazdeho, kto mu chce pomoct a natiahne k nemu ruku.
Je jasne, ze dosledky jeho spravania a rozhodnuti su pre vas vsetkych neprijemne, ale ten, kto potrebuje pomoct, je on. Jeho zivot je zjavne jedna velka spirala smerom dole, zacarovany kruh, ktory sa da vyriesit zrejme len radikalne - moj nazor je, ze sa musi vratit domov, medzi svojich. Ale aj to je otazne, ci uz nie je neskoro.