Ahojte babenky.s manzelom.sme.uz pol.roka.spolu,byvame.u mna v rodinnom.dome,jeho matka asi 15 km od nas,chcem.ssa opytat ci je to normalne aby sa o nas vobec nezaujimala,ani nezavola aj prejdu 2,3 tyzdne,,,,proste pride mi to cudne,nezaujima ju ci sme zdravi?chori?ci nieco nepotrebujeme,ona totiz nepracuje nikde len doma sedi a pozera na tv,mne mama zomrela pred rokom-cize by som.aj privitala trocha ochoty nam pomoct....nemam k nej chut ani chodit na navstevu ked sme niekedy v meste,proste nemam sa s nou o com bavit,nic ju ohladom nas nezaujima,mam pocit ze je rada ze sa zbavila 34 rocneho syna a ma pokoj....ako by ste to riesili vy?dakujem
Svokra
Pinka, ty si cista Pinka...jedno rozmaznane sproste decko,este aj samolube. Nebud leniva,svokra nie je povinna pomahat ti s domacnostou, deti nemas,ste len dvaja s cim chces pomahat? Tvoja svokra je starsia zena,ty mas moralnu povinnost jej pomahat,nie ona tebe zehlit. Nedivim sa jej,ze ti nezavola,ja by som ani nedovolila synovi si ta vziat.brrrr
Muź sa pýta svokrinej dcėry, či má dobrú svokru...odpoveď:to neviem ale svokra má dobrého syna.... :)
A svokra je sama? Kde je jej muz?
Vela rodicov ma postoj, ze deti im maju volat a zaujimat sa o nich. Ona moze byt na vas urazena.
Inak určite nie je rada, že jej syn odišiel, doma jej pomáhal s domom, so záhradou, trávnikom, s údržbou, ťažkými nákupmi. Máte obidvaja po 30tke, prakticky ste zabezpečení. Dostali ste toho naozaj veľmi veľa, tak tu nerieš somariny.
co som postrehol. Ty jej tiez nezavolas. Kak presne aj ona si moze to iste mysliiet o tebe co ty o nej. Jednoducho mozno ona caka od teba iniciativu a ty od nej tiez a takto ste si mozno pekne zauzlili gordicky uzol uz len treba pockat na Alexandra Velkeho aby ho rozsekol.
Pises, ze ona ked neico potrebuje, tak to povie a ty/vy jej pomozete. Tebe sa stalo, ze si nieco potrebovala od ne a popytala si sa ty sama z vlastne inicitivy ze ci moze prist pomoct / nieco vybavit?
Asi si naucenna, ze ty nemusis vyvyjat iniciativu a ty prva zavolat, a ty sama popytat o pomoc a nie len cakat... vies nememu decku ani vlastna mat nerozumie... svokra nieco potrebuje, popyta a vy pomozete... ty nepopytas... tak sa nic nedeje.. nezavolas, tak sa neporozpravate... nevidim co by svokra zle robila... jedine pavdepdoobne nie je v jej povahe sa vypytovat a obnukavat a neicviem co este..
Pozri sa, Ty od nej očakávaš od nej to, čo sama nepovažuješ za potrebné.
Ona zato nemôže, že Ty si prišla o mamku, čo mi je naozaj veľmi ľúto, ale zase na druhej strane existujú ľudia, ktorí vôbec nemajú radi ak ich ľutujú a vkuse sa o nich starajú. Ona Ti zrejme ešte ani nebola svokra, takže mala si nato priateľa, aby Ti pomohol a bol Ti oporou v najťažších chvíľach.
Ona už asi nie je najmladšia, ale pomôcť by ste jej mali vy a nie ona vám. Nemôžeš súdiť, že pozerá len TV a to len preto, že nepracuje. Ty, alebo jej syn by jej tiež mohol zavolať, či je v pohode, či nie je chorá, alebo nepotrebuje niečo. Občas by ste ju mohli pozvať hoci na obed, alebo ak ste v meste, tak k nej skočiť, či nepotrebuje niečo. Je dosť sebecké očakávať od nej pomoc, nakoľko pomáhať by ste už teraz mali vy a nie ona vám.
Treba povhopit ze kazdy sme iny. Nie kazdy je tej pobahy ze sa potrebuje vykecavat po telefone a chodit po akciach. Moju mamu by nikto nedostal von z domu okrem nakupu. Ziadne kaviarne, koncerty ci kino - v zivote. A teraz co. Alebo ja si neviem predstavit zeby ma matka otravovala 3 krat denne, pre mna by to bolo fakt otravovanie, nemam si vo s nou povedat ani raz za tyzden, skypujeme len kvoli synovi inac by stacil mail raz zamesiac. Proste treba ludi akceptovat takyvh aki su. Nemozme byt vsetci rovnakí. Niekto je introvert a nechce sa sovializovat. A mozni ta fakt nema rada. Treba aj to akceptovať. Nie je povinna robit nic podla tvojich očakávaní. A ak ty vhces vas vztah zmenit tak musis zacat od seba. Ona mozno ani nevie ze ti nieco vadi.
Buď rada za takú svokru, že sa do vás nestará, na sviatok vám pošle prachy, buď rada, že ste sa nemuseli zadlžovať, odriekať a sporiť, makať x rokov na stavbe domu, máte hotový dom
Z môjho pohľadu je úplne normálna, neviem prečo by vám mala chodiť pomáhať, veď ste dostali toľko veľa. Rovnako nevidím problém aby so synom spolu každý deň po telefóne kvákali, keď bude niečo nové tak sa porozprávajú, sú také povahy, nič to nehovorí o ich vzťahu.
Tvojho manžela určite nevyhodili z práce kvôli tomu, že nechodil po zamestnaneckých akciách, alebo chlastať, alebo na dovolenky so zamestnakynami, skadiaľ máš takéto pachobodity? Buď to bolo pre neschopnosť, zlé výsledky, alebo milión racionálnych zdôvodnený, ale určite nie pre tebou vymenované choré domnienky.
Je v tebe vela pychy.
Ked chces aby sa nieco zmenilo existuje jedna super veta:bud tou zmenou ktoru chves vidietna druhych. Ty vlastnenie si o nic lepsia ako ona. Z toho co pises. Pycha je velmi zla vlastnost.
Vela stastia