Dobrý deň, chcela by som sa informovať u osôb, ktoré s tým majú priamu skúsenosť. Ide o to, že s mojimi psychickými problémami, mám celkom problém si aktuálne nájsť prácu. Ide o diagnózy hraničnej poruchy osobnosti, depresívnej poruchy a kompulzívneho sebapoškodzovania, dlhoročného. Mám za sebou aj takmer 3 mesačnú hospitalizáciu, ale aktuálne sa moje problémy opať vracajú. Aspoň to málo aby z niečoho mohol človek žiť by sa mi veľmi hodilo. Mám problém nájsť prácu, keďže moje telo je posiate stovkami jaziev a povedzme si úprimne v tejto dobe, keď musí byť každý dokonalý a podľa „predpisov“ jednoducho nie som pre nikoho vhodný kandidát. Prestávam veriť tomu, že sa mi niekedy podarí nájsť si opať prácu kde ma nebude nikto odsudzovať. Ako prebieha kolotoč okolo vybavovania invalidného dôchodku a ste tu takí, ktorí máte „moje“ diagnózy a máte priznaný dôchodok? Koľko vám dali? Ďakujem
Hraničná porucha osobnosti - Invalidný dôchodok
Hospitalizacia ti len pomoze. Nemal by to byt zas az taky problem, hranicna porucha vraj u znamej robi... no, neviem kolko percent, ale dokopy ma plny ID.
Pokiaľ ide o toto, psychoši sú veľmi ochotní, milí a zlatí a s velikánskou radosťou podpíšu a odsúhlasia ten invalidný. Čím ťažšia diagnóza zapísaná v kartotéke, tým viac prachov psychoš z toho má.
@Sara91 Pýtala som sa u svojej psychiatričky, že oni vo svojej ambulancii pri pacientoch s mojimi diagnózami vôbec neriešia žiadnu čiastočnú invaliditu. Proste nenapíšu papiere a bodka. Idem znova na hospitalizáciu a potom neviem čo budem robiť. Som bez peňazí a je problém pre zamestnávateľa oceniť človeka objektívne a nie odsúdiť ho na základe toho, že má jazvy na tele. Proste sa bojím, že si prácu nenájdem. Bola som na pohovoroch a nevyšli.
Mam kamaratku s rovnakymi diagnozami, plus ma cukrovku a bipolarnu poruchu, dochodok jej uznali, hoci si musela doplatit tusim 1500 eur, teraz pobera cca 470 €/mesiac. Ziadaj si on, viem podla jej rozpravania, ako tazko by si hladala pracu.