Susedka mi branila ist do mojho bytu

Príspevok v téme: Susedka mi branila ist do mojho bytu
Veronikavevik

Dobrý den,

potrebujem poradiť prosím vás,

susedka po mne bezdovodne vrieska, vcera vrieskala na cely blok a mala hystericky zachvat (bezdovodne). Postavila sa mi do cesty a nechcela ma pustiť po schodoch. nadavala mi a ked som zavolala vytah potom som preklzla az tak som sa dostala domov.

Je asi raz taká ako ja, neustále ma slovne napáda, začínam mať strach po tejto jej nepredvídatelnom konaní, že by bola schopná mi aj inak ublížiť.

Idem jej napisať upozornenie, uz je to neunosne.

Poradite mi, proti akym zakonom konala? Teda zakon o domovej slobode, o obcianskom spolunazivani, a tiez aj o OSOBNEJ SLOBODE?

dakujem za odpovede.

Prezyvka055

0vecka ... mozes ju filmovat, povolenie treba len ak by to chcela zverejnit napr. na youtube alebo facebook. Ale pre osobne potreby uplne bez problemov nepotrebujes ziadne povolenia. Jedine ak by to bol surmny pozemok moze ta vykazat. Ale kedze schodisko je spolocny priestor tak smola pre susedu.

Kýčera

Závisí od intenzity a závažnosti konania susedy a od toho, či máš na to svedkov. Podľa toho ako si popísala udalosti sa pravdepodobne jedná o porušenie § 49 ods.1 pís.d Zákona o priestupkoch ( Zákon č. 372/1990 Zb. z. o priestupkoch) - priestupok proti občianskemu spolunažívaniu! Môžeš to riešiť trestným oznámením na štátnu políciu, kt. posúdí závažnosť konania a buď vyrieši vec v rámci trestného konania alebo odstúpi vec na priestupkové konanie na okresný úrad. Dobré by bolo, ak by sa nejednalo o tvrdenie proti tvrdeniu (svedkov). A mala by si to riešiť čím skôr, aby sa jej verbálne prejavy nevyhrotili do agresívneho fyzického násilia!

0vecka

Joleen sak prave aj podla ficeka ta susedke nekona protizakonne... takze tazko to nejako riesit.. jedine ak by to zakladatelka uhrala na to ze sa citi byt ohrozovana... ale to je dost tazke..

je to smutne ale najlepsia a najucinnejsia obrana je jednu jej strelit a je pokoj...

0vecka

veronikavevik akoze typujem ze je to len neico proti nazivaniu.. v podstate jej nemozes nic... policia ju pobuzeruje ale aj kebyze ti jednu vylepi tak dostane nejaku smienu pokutu ak budes mat stastie... v takychto pripadoch by som zobral kybel s vodou a troche ju schladil

veronikavevik

Ano, ešte raz sa niečo take bude opakovať, zavolam policiu. Aj mam v plane si ju nahrať.

len by ma zaujimalo, proti akym zakonom a nariadeniam sa tymto previnila. Tj. slovene napadnutie, umyselne obmedzenie v pohybe.