Dobrý deň, chcela by som poradiť ohľadom akné. Mám 20 rokov a už 5 rokov mám akné, zo začiatku bolo slabšie ale čím ďalej tým je to horšie, chodila som ku kožnej ale žiadna z mastičiek či antibiotík mi nezabrala a zhoršuje sa, beriem už skoro rok antikoncepciu Belara, bola som 12x na dusíku, robím si rôzne masky, uhlie, pijem žihľavový čaj dosť často, tvár si pravidelne čistým a suším čistým uterákom a stále nič! Šéfka mi poradila výživový doplnok MSM robia ho rôzne firmy, je to aj na kĺby a vlasy. Máte s tým skúseností? Alebo nejaké iné rady na silné akné?
Akné a MSM
Mne na akne pomohlo vysadit potraviny, na ktore mam intoleranciu. Odvtedy som mala plet cistu ako babatko. Ked ale porusim dietu, lebo som len clovek, tak sa mi zas nejaky pupak vyhodi. A natriem si ho kremom s MSM a krasne to zahoji, vysusi tu vyrazku. Obcas si ho dam na celu plet, aby bola pekna. Ale na akne mi pomaha aj krem s retinolom, to dava aj kozna ale len na predpis, ja si objednavam normalny krem s retinolom ako prevenciu proti vraskam, vsetko z iherbu.