vnutorna tuzba po babatku

Príspevok v téme: vnutorna tuzba po babatku
ZuzkaZuzka2

Ahoj. mam 22 rokov a nastupujem teraz na vysoku skolu. mam priatela uz 3 roky, HAK neuzivam, chranime sa prezervativom plus antikoncepcnym pharmatex gelom (pre vacsiu istotu).
Viem ze otehotnenie by mi asi zrutilo vsetky moje plany, a buducnost. No velmi nad tym premyslam, ale nechcene. Stale sa mi o babatku sniva, budim sa spotena, s placom a dezorientovana, neviem kde som, ci som tehotna, ci nie, vsade vidim tehotne zeny, babatka, deti. Dokonca mi suseda darovala nove nepouzite oblecenie pre babatko, ze si to mam odlozit pre svoje do buducna. Toto mi to asi este zhorsilo. Pekne som to zabalila a niekedy si to otvorim a pozeram.. Dokonca som si pozerala detske oblecenie aj v obchode. :(
Stale na to myslim. Nerozumiem tomu, sustredit sa chcem na studium a nejaku prax, aspon po bakalara. Babo az ked mu budeme moc poskytnut domov a vsetko okolo toho. No moje vnutro si ide svoje a nerozumiem tomu, co sa deje. Pytala som sa gynekologicky, ked som bola na kontrole, pred tyzdnom, a povedala ze som vo veku kedy v minulosti zeny bezne rodili, a preto mam taky silny tento materinsky pud. Nikomu o tom nechcem povedat, mama by mi akurat vynadala, kamaratka by nechapala, a frajer asi tiez..
Myslite, ze to je len kratkodobe a ked zacne skola ma to prejde ? Trva to uz viac ako mesiac.. Teraz mam prazdniny, vela volneho casu (ak nebrigadujem) a preto asi nad tym tak moc premyslam. Ak mate rady ako sa toho zbavit, alebo to aspon zmiernit, napiste prosim. Kludne podstupim aj nejaku bilynkovu kuru.
Dakujem !

Bubliii

Ahoj. Nie nadarmo sa hovorí, že sny odhaľujú naše túžby, teda v tvojom prípade dieťa. Ale vyskúšala si sa zamyslieť, kde to začalo? Možno máte práve v rodine bábätko, alebo sa narodilo kamarátke, prípadne sa okolo teba "motalo" veľa detí. Proste že kde vznikol ten prvotný impulz. To by ti mohlo veľa vecí ozrejmiť.
Samozrejme, že túžba po dieťati môže prísť v 20 aj v 35ke, alebo aj nikdy. Nepoznám ťa, a tak ťa nechcem uraziť, ale myslím si, že je to zrejme len krátkodobé. Prázdniny urobia veľa, človek má mrte voľného času a tak sa zamýšľa aj nad vecami, nad ktorými by inak nepremýšľal. Navyše porovnávanie s ostatnými, prípadne ti možno rodina niečo naznačila (frázy typu "už máš na to vek", "patrilo by sa" a pod.). Zrejme by si bola schopná aj hneď teraz počať a donosiť zdravé dieťa, ale trošku mi to pripadá, že vidíš len to pekné. Že bába sú roztomilé, malé atď. Ale treba sa trošku zamyslieť aj z druhej strany. Máte v súčasnosti dosť finančných prostriedkov na uživenie dieťaťa? Čo výchova? Aký je tvoj a partnerov názor? Skús mu povedať, že rozmýšľaš nad bábätkom a uvidíš reakciu, aj to ti o ňom veľa povie.
Osobne si myslím - za mesiac ti začína škola a budeš riešiť úplne iné veci a zrejme sa toto chcenie načas vyparí. Žiadne kúry ti neporadím, proste sa na to snaž nemyslieť a tie detské veci daruj ďalej niekomu, kto to aj reálne potrebuje. Uvidíš, ako budeš prežívať školu - ak bude túžba po dieťati silnejšia, nič ti nebráni ukončiť štúdium a venovať sa rodinke.