ahojte, robim taky sukromny vyskum a snazim sa najst na internete nejake studie o vzrastajúcom pocte ludi ktori sa zaujimaju o zdravu vyzivu, cvicenie, branie zdravých doplnkov stravy a podobne. najlepsie by bolo dostat sa k nejakej statistike s porovnanim minulých rokov. vie mi niekto poradit kde? a takisto by ma zaujimal vas nazor na tuto temu. Mate pocit ze ludia sa viac zaujimaju o tuto o svoje zdravie a doplnky stravy ako pred x rokmi? velmi by mi to pomohlo, dakujem
vzrastajuci zaujem o zdravy zivotny styl
Kto sa stravuje zdravo nepotrebuje doplnky stravy, tie sú pravé pre ľudí s nezdravou životosprávou, aby doplnili chýbajúce vitamíny a minerály a ešte je to skvelý kšeft za milióny...
kit-kat+ -(už aj + máš. :D )
A určite áno. Je tu viac fitness centier, ihrisk, alebo po vonku môžete natrafiť na viac akcií zameraných na to aby sa ľudia dozvedeli o tom ako na tom sú-vyšetrenia zadarmo..., alebo len tak po vonku sú pri ihriskách prístroje na spevnenie svalstva... Aby aj deti si zacvičili viac ako len na hojdálkach.
Vonku je viditeľne viac športujúcich ľudí, všimla som si najviac bežcov, ale je viac aj cyklistov, korčuliarov...teraz v lete je ich tu všade veľa.
Je dobré, že v Austrálií sa takto zaujímajú o zdravú životosprávu.:)
Ale na Slovensku je zas bežné aj to, že v rýchlych občerstveniach je veľa ľudí, ale tak to bolo aj skôr, ale zas počet sa stále zvyšuje, tak mi to príde. Pravdou však je aj to, že sa otvárajú aj nové obchody, kde si môžete kúpiť zdravšie jedlo, síce za vyššiu cenu, ale stojí to za to. Dúfam, že na Slovensku budeme ďalej napredovať. :)
Dakujem velmi za odpoved, pozrela som tie vysledky na Google ale stale to nie je presne to co hladam. hej snazim sa to najst vramci slovenska. Ja momentalne zijem v australii a tu by som povedala ze su ludia az posadnuti zdravym zivotnym stylom-cvicenia, jedenie, branie doplnkov stravy, smoothies atd. a tym ze som tu nabrala nejaku inspiraciu tak rozmyslam ci na slovensku je vôbec dopyt po týchto veciach. ze ci sa v posledných rokoch otvorilo viacej posilnovni, viac skupinových cviceni vonku/v parku, ci sa zaujimaju ludia viac o jedenie vacsieho mnozstva zeleniny a ovocia ci su ochotni minut viac penazi na svoje zdravie.
No čo sa týka tých štatistík, tak som dala do Googlu-zdravý životný štýl štatistiky a vyšlo mi veľa vecí napr aj toto: www.gabriela.estranky.sk
ale pozri si aj iné a nájdeš určite čo hľadáš.
Môj pocit je, že sa čoraz viac ľudí zaujíma o to aby si zmenili životný štýl k lepšiemu. Ale čo je pravda tiež, tak to robia až vtedy, keď sú obézni, alebo proste majú nejaké problémy(samozrejme nie všetci). A keď už aj sú obézni, tak najprv skúsia všetky diéty a tabletky na ktoré narazia a keď zistia že im to nepomôže, tak potom sa dajú na lepšiu životosprávu. To však neplatí pre všetkých a niektorí sa o to zaujímajú iba z lásky k svojmu telu a snažia sa zlepšiť svoje stravovanie a začať mať viac aktivít...
A hľadáš tie štatistiky na Slovensko či celkovo vo svete?