Magneticka rezonancia s klaustrofobiou

Príspevok v téme: Magneticka rezonancia s klaustrofobiou
lucinka227

Dobrý deň, môj priateľ ma taký problém. Doktor ho poslal na MR mozgu, čakal tri mesiace na termín a keď tam prišiel, a vlozili ho do stroja, chytil paniku, prislo mu zle, museli ho ratovat aby neodpadol a celý den bol ešte z toho roklepany. Keďže to na prvýkrát nevyslo, dali mu termín o týždeň neskôr s tým, že mu pichnu diazepam. Avšak priateľ vravel, že v minulosť mu nezabral. Vedeli by ste poradiť, co iné v tejto situácii by pomohlo?.

lucinka227

No hudbu do sluchatiek mu pustili aj minule to vôbec nepomohlo. A mňa síce možno pustia dnu ale myslim ze ho držať nemôže. Ja som tiež raz bola na MR srdca. A bola som vtedy úplne cela vnútri aj ruky aj nohy takže mu na ruky nedociahnem.
Co sa tyka liekov v tom sa nevyznam.

SHARA

Moja kolegyna tiez mala problem s magnetickou a vraj jej dovolili si dnu zobrat blizku osobu a ta ju cely cas drzala za ruku a vdaka tomu to aj zvladla... neviem teda ci sa to da, alebo nie... skus sa na to pytat ci by si nemohla ist s nim, alebo vraj pustaju hudbu do sluchadiek alebo by ti mohli umoznit aby si sa mu prihovarala.. neviem poyptaj sa na to, urcite maju kopec skusenosti aj s klastrofobikmi....

klara343

No ešte by zabral xanax a pod. ale fakt ,že iba nejaká polovička tabletky nie viac v kombinácii s horčíkom.
Resp. nemohli by mu dať nejakú náladovku,poprípade sa spojiť s internistom,aby to odkonzutovali s anesteziológom? To by bolo naj.
Lebo ako diazepam zvykne pekne zaberať....

I ked sa nedivím. Ja ked som bola na MR tiež som mala čo robiť, a to som sa celú cestu do strediska modlila ,aby ma tam nevsunuli hlavou dovnútra. Ale aj tak tých 20min bolo peklo.
Držím vam palce.